İpucu

Facebook’un iPhone’unuzun saklama alanını harcaması nasıl durdurulur?

facebook-ios-timeline (580 x 387)

iPhone’unda Facebook uygulamasını düzenli olarak kullananlar, cihazlarının hafıza durumunu inceledikleri zaman Facebook uygulamasının kapladığı alanın sürekli olarak arttığını farkedeceklerdir. Bu sıkıntının farkına varanlardan biri olan Business Insider editörü Matthew Stuart, yaşanan sıkıntının nedenini tespit etmekte de gecikmedi. Facebook uygulamasının paylaşılan bağlantıları kendi tarayıcısında açtığını hatırlatan Stuart, açılan tüm sayfaların uygulama içinde ön belleğe alındığını ve bu nedenle uygulamanın boyutunun sürekli olarak şiştiğini belirtti. Normalde 96,5 MB olan uygulama boyutu, ön bellek dosyaları nedeniyle 3 kat artabiliyor

Facebook’tan konuya ilişkin olarak Business Insider’a yapılan açıklamada, içerikleri uygulama içinde ön belleğe alma konusunda bir dengenin bulunması için çalışıldığı belirtildi. İçeriklerin ön belleğe alınmasıyla uygulamanın daha pürüzsüz çalıştığı ve kullanıcıların daha az mobil veri kullanmasının sağlandığını belirten Facebook, v18 güncellemesiyle birlikte ön belleğe alınan verilerin 25 MB’a ulaşmalarının ardından silindiğini vurgulamayı ihmal etmedi.

Twitter’da uygulama içinde paylaşılan bağlantıları açmak için kullanıcılara doğrudan Safari’den faydalanma seçeneği sunuluyor. Facebook’ta ise bir bağlantıyı Safari’de açmak için öncelikli olarak uygulama içindeki tarayıcıda açmak gerekiyor. Bu durum nedeniyle oluşan ön bellek sıkıntısını aşmak içinse kullanıcılara iki seçenek sunuluyor. Bunlardan biri Facebook’u iOS’teki başka bir tarayıcı üzerinde açmak. Böylelikle Facebook uygulamasının ekstradan ön bellek dosyası saklaması önlenebiliyor. İkinci seçenek ise Facebook uygulamasını düzenli olarak cihazdan kaldırıp yeniden yüklemek. Bu yöntem kulağa biraz zahmetli gelse de, düzenli olarak yapılan bir bahar temizliğine benzediğini ve sonrasında ciddi bir rahatlık sağlayabileceğini belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER