Manşetler

Facebook’un iOS uygulaması Sohbet Balonlarına kavuşuyor (Güncellendi)

Facebook’un geçtiğimiz hafta yayınladığı yeni Android arayüzü Home’un iOS ve Windows Phone gibi platformlara geçiş yapıp yapmayacağı kısa süre içinde teknoloji dünyasında en çok sorulan sorulardan biri haline gelmişti. Facebook Home’un tüm yönleriyle bu platformlara entegrasyonu şimdilik zor gözükse de, Home’la birlikte gelen yeniliklerden biri olan Sohbet Balonları fazla zaman geçmeden iOS kullanıcılarıyla buluşuyor.

facebook-ios-sohbet-balonlari-160413

Facebook Messenger uygulamasının bir parçası olarak değerlendirdiği Sohbet Balonlarını Home ile uyumlu olmayan Android cihazlara da yerleştirerek niyetini belli etmişti. Android uygulamasının Sohbet Balonları ile güncellemesinden birkaç gün sonra Facebook iOS uygulamasının da bu özelliğe kavuşacağı açıklandı. Facebook’un iOS’te gerçekleştirdiği güncellemeler sadece Sohbet Balonları ile sınırlı değil. iOS kullanıcılarının mesajlaşma için en sık tercih ettiği mecra haline gelmeyi hedefleyen Facebook, büyük boyutlu çıkartmaları da iOS kullanıcılarının hizmetine sunuyor. ”Smiley” olarak adlandırılan his ifadelerinin daha büyüğü olarak tanımlanabilecek bu çıkartmalar sayesinde Facebook üzerinden gerçekleştirilen mesajlaşmaların daha havalı hale gelmesi planlanıyor.

facebook-ios-1

Facebook’un iOS’e getirdiği yenilikler sadece mesajlaşmayla sınırlı değil. Sosyal ağın mart ayında duyurduğu Haber Kaynağı yenilikleri de güncellemeyle iOS’te yerini alacak. Facebook’un iPad uygulamasında güncellemeyle birlikte hikayeler daha parlak ve daha güzel bir biçimde gösterilecek. Facebook’un iOS uygulamaları için hazırladığı güncellemenin ilerleyen saatlerde yayınlanması bekleniyor. Sohbet Balonlarının tüm iPhone için Facebook uygulaması kullanıcılara dağıtımıysa önümüzdeki haftalarda tamamlanacak.

facebook-ios-2

Güncelleme: Beklenen güncelleme kısa süre önce App Store’da yayınlandı. Güncellemeyle iOS platformu da Sohbet Balonlarına kavuştu, ancak bu Sohbet Balonlarının şu an için tüm kullanıcılara ulaştırılmadığı görüldü. Sohbet Balonlarının iOS’teki kullanım alanıysa Android’e kıyasla daha kısıtlı. Şu an için sadece Facebook uygulaması içinde bu balonları kullanmak mümkün. Güncellemeyle birlikte iPhone için Facebook uygulamasında Haber Kaynağını listelere göre düzenleme seçeneğine, iPad için Facebook uygulaması da görsel açıdan daha kuvvetli bir tasarıma ve vadedilen daha geniş hikayelere kavuştu.

facebook-ipad

İlgili >> 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER