Manşetler

Facebook’un Instagram’ı satın alma süreci FTC yüzünden uzayacak

Amerikan Federal Ticaret Komisyonu (FTC), Facebook’un 1 milyar dolar karşılığında Instagram’ı satın almasıyla ilgili rekabet soruşturması başlattı. 68.2 milyon ABD dolarının üstündeki bir fiyata gerçekleşen her satın alma için başlatılan soruşturmanın işaretlerinin FTC’nin Facebook’un en az iki büyük rakibi hakkında bilgi toplamaya başlamasıyla verildiği iddia ediliyor. Bu soruşturma neticesinde Instagram’ın satın alma işlemlerinin tamamlanması gecikecek.

Geçen ayın sonlarında yayınlanan IPO belgelerinde satın almanın yılın ikinci çeyreğinde tamamlanması öngörülüyordu. Times’ın ulaştığı konunun uzmanları soruşturma nedeniyle satın alma sürecinin tamamlanmasının altı aydan bir yıla kadar gecikebileceğini söyledi. Bu gecikme Facebook’un Instagram’dan hem teknoloji hem de iş gücü açısından tam anlamıyla yararlanmasının da gecikmesi anlamına geliyor. Satın alma süreci gecikecek olsa da, Facebook Instagram’a vadettiği 200 milyon doları ödeyecek.

Satın alma sürecinin uzayacak olması Facebook’un gelecek hafta içinde gerçekleşmesi beklenen halka arzına olumsuz bir etki yapması veya onu ertelemesi beklenmiyor.

İlgili – Financial Times

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER