Teknoloji

Facebook’un ikinci çöpçatan uygulaması Sparked hızlı buluşmalara yoğunlaşıyor

facebook sparked

Facebook, Sparked adlı bir videolu hızlı buluşma uygulamasını test ediyor. Bir hesap oluşturmak için Facebook profili gerektiren bu uygulama, Facebook’un deneysel uygulamalar üzerinde çalışan şirket içi grubu olan NPE Ekibi tarafından geliştirilmiş.

Sparked web sayfasını buradan görüntüleyebilirsiniz. Web sayfasında uygulama “nazik insanlarla videolu buluşma” olarak tanımlanıyor. Ayrıca herkese açık profiller var, kaydırma yok; DM’ler ve kullanımın ücretsiz olduğu da belirtiliyor. Görünüşe göre uygulama, insanları dört dakika süren hızlı video buluşmalarına yönlendirecek. Bir kişinin etkinlik başına kaç video randevusu izleyeceği belli değil, ancak uygulama “ikinizin de iyi vakit geçirmesi durumunda” 10 dakikalık bir ikinci buluşmanın planlanacağını söylüyor. Bu noktadan sonra Sparked, kullanıcıların iletişim bilgilerini paylaşabileceklerini; Instagram, iMessage veya e-posta yoluyla iletişim halinde kalabileceklerini belirtiyor.

Sparked, Facebook’un ikinci buluşma ürünü olacak. Ana Facebook uygulaması üzerinden faaliyet gösteren Facebook Dating, 2019’da ABD’de kullanıma sunulmuştu. O zamandan beri, en son İngiltere de dahil olmak üzere çeşitli ülkelerde kullanıma geçti. Bu, çoğu tanışma uygulamasına benzer şekilde çalışıyor, insanlar potansiyel bir sevgili adayının herkese açık bir profilini görebilir ve ardından konuşma başlatmak için bir beğeni gönderebilir. Facebook’un NPE ekibi pek çok uygulamayı başlattı, ne var ki bunların hiçbiri büyük çapta başarıya ulaşmadı. Bu nedenle Facebook’un Sparked’a ne kadar bağlı kalacağı şu an için belli değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER