Manşetler

Facebook’un halka arz sürecinde toplam piyasa değeri 60-75 milyar dolar aralığına çekildi

Facebook’un halka arzına iki hafta var. Wall Street Journal’ın yayınladığı habere göre şirket hisse senedi fiyatlarını $25-35 arasında ayarlamaya çalışacaktı. Bu durumda sosyal ağ sitesinin toplam değerinin 85-95 milyar dolar arasında olacağı tahmin ediliyordu. Halbuki başlangıçta 100 milyar dolar seviyesinde piyasa değerinden bahsediliyordu.

Wall Street Journal’ın haberinin yayılmasının ardından Facebook SEC’e değiştirilmiş bir S-1 formu kaydettirdi ve bu yeni belgeye göre şirketin piyasa değeri 60 ile 75 milyar dolar arasında belirlenmiş durumda. Bu, hem Facebook’un biçtiği değerin hem de daha önce iddia edilen halka arz fiyatı sonucunda oluşabilecek değerin altında kalınacağını gösteriyor.

ABD’de borsaya açılan teknoloji şirketleri ilk işlem gününde büyük artışlar göstermiş, hatta bazılarının değeri ilk günde iki katına çıkmıştı. Ancak uzun döneme bakıldığında halka açılan teknoloji şirketlerinin sorunlar yaşadığı halka arz edildikleri fiyatın altına da düştükleri görülüyor. Facebook’un yaklaşık iki hafta önce açıkladığı birinci çeyrek rakamları büyümede yavaşlama ve kârda düşüş işaret ediyordu. Yeni ve daha muhafazakar halka arz fiyatı belki de o tablonun bir yansımasıdır.

İlgili – Wall Street Journal
İlgili – The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER