Teknoloji

Facebook’un halka arz başvurusunu en erken gelecek hafta yapabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook’un borsaya açılma hamlesini bu yıl yapması bekleniyordu. Wall Street Journal’ın haberine göre sosyal ağ gelecek hafta itibariyle ilk adımı atacak. Sosyal ağın şu an için 75 ile 100 milyar dolar arasında bir değere sahip olduğu belirtilirken Morgan Stanley’nin de Goldman Sachs’ı geçmeyi başararak aracı kurumluk sıfatını elde etmeye yakın olduğu iddia edildi.

Konuyla yakından ilgili bir kaynağın aktardığında göre Facebook en erken gelecek çarşamba halka açılma ile ilgili dokümanları SEC’e teslim edecek. Ne var ki, aynı kaynak şirketin başvurusunun birkaç hafta da alabileceğini ihtimalini de göz ardı etmiyorBu durumda daha önce ortaya çıkan mayısta borsaya açılma hedefi birkaç hafta ötelenebilir. Facebook’un borsaya açılma karşılığında 10 milyar dolarlık para toplayabileceği söyleniyor. Bunun da şirketi Visa, General Motors ve AT&T’nin arkasından dördüncü sıraya sokması bekleniyor. 100 milyar dolarlık bir değerleme yapılırsa, bu durumda şirketin McDonalds kadar, Google’ın ise yarısı kadar piyasa değeri olacaktır.

Facebook’un şu anda 800 milyonun üzerinde kullanıcısı bulunuyor ve her gün 500 milyon kişi aktif olarak Facebook’u ziyaret ediyor.

İlgili – WSJ

İLGİLİ HABERLER