Teknoloji

Facebook’un Buffy kod adlı akıllı telefonuyla ilgili yeni detaylar

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook’un mobil dünyaya göz kırptığını, hem uygulama tarafında hem de cihaz tarafında çeşitli çalışmalar yaptığını biliyoruz. Uygulama tarafında HTML5 tabanlı mobil web uygulamaları üzerinde çalışan şirket cihaz tarafında da Facebook tuşunu çeşitli cihazlara sokma peşinde. Aslında HTC Salsa ve ChaCha tanıtıldığı zaman Mark Zuckerberg Facebook tuşunun daha fazla cihazda yer alacağını söylemişti, ancak bu iki cihazdan başka herhangi birisinde mavi renkli tuşu görmek henüz kısmet olmadı.

Facebook’un bu çalışmalarının yanında gizli bir şekilde Facebook telefonu üzerinde çalıştığı da çeşitli zamanlarda dile getiriliyor. İşte o zamanlardan birini daha yaşıyoruz. AllThingsD’nin dile getirdiği iddiaya göre Facebook’un üzerinde çalıştığı telefon Buffy kod adını taşıyor. Facebook’un telefonda yer alacak işletim sistemi konusunda Amazon’un yolunu izleyeceği belirtiliyor. Yani, Android’in çekirdeği alınacak, içinden Google uygulamaları ayıklanacak ve markaya uygun şekilde özelleştirilecek. Facebook’un sosyal özellikleri ve tabii ki HTML5 tabanlı uygulamalar bu işletim sisteminin önemli parçalarını oluşturacak.

Pazarda kıyasıya bir rekabet var ve Facebook’un da bu alana girmesi rekabeti çok daha yukarıya taşıyacaktır. Eğer Facebook bünyesinde barındırdığı sosyal uygulamaları ve oyunları mobil tarafa başarılı bir şekilde taşımayı başarırsa ve kullanıcılara masaüstü deneyimlerini mobil alanda kesintisiz bir şekilde devam ettirme imkânı sunarsa, şansı olacağını söyleyebiliriz.

İlgili – AllThingsD

İLGİLİ HABERLER