Teknoloji

Facebook’un baş tasarımcısı Ben Blumenfeld Designer Fund için görevinden ayrıldı

Facebook’un baş tasarımcısı Ben Blumenfeld, beş yılın ardından Designer Fund’ın iki direktöründen biri olmak için görevinden ayrıldı. Blumenfeld’in arkadaşı ve meslektaşı Enrique Allen ile hayata geçirdiği Designer Fund, şirket kurmak isteyen tasarımcılara akıl hocalığının yanında kaynak da sağlayan bir melek fonu. Yatırımcıların halka arzın ardından şirketten kimin ayrılacağını merakla bekledikleri bir dönemde gerçekleşen ayrılık, daha evvelden planlanmışa benziyor. Designer Fund’ı Allen ile bir yıl evvel hayata geçiren Blumenfeld, şimdi tüm mesaisini kendi şirketine ayıracak.

Blumenfeld’in ortağı Allen, melek fonlarına yabancı bir isim değil. 500 Startups’ta görev alan Allen, Facebook Fund’ın da kuruluşuna katkıda bulunmuştu. Facebook Fund, Facebook üstünde çalışacak girişimcilere maddi destek sağlama amacı ile hayata geçirilmişti. Facebook Fund’da ortaklaşa çalışan Blumenfeld ve Allen, Silikon Vadisi’ndeki şirketleri yöneten tasarımcıların sayıca az olmasının kendilerine Designer Fund için ilham kaynağı olduğunu belirttiler. Blumenfeld, Allen’ın ”Girişimcileri tasarımcıya dönüştürmek yerine tasarımcıları girişimciye dönüştürmeliyiz” mealindeki sözleri ile harekete geçtiklerini dile getirdi.

Facebook’ta işe başladığı zaman 5 olan tasarımcı sayısının şimdi 45 olduğunu dile getiren Blumenfeld, Designer Fund ile Facebook erişimi olmayan insanlar için de bir şeyler yapmayı amaçladıklarını ve bunun için üçüncü dünya ülkelerine yönelik projelere destek vereceklerini belirtti.

İlgili >> The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER