Teknoloji

Facebook’un Android telefonu HTC First’e ait olduğu iddia edilen arayüz görüntüleri sızdı

Facebook’un duyurusunu geçtiğimiz hafta yaptığı büyük Android etkinliğinin başlamasına saatler kala heyecan devam ediyor. Ortak beklenti giderek Facebook’un Android işletim sistemli bir akıllı telefon üreteceği yönüne doğru ilerlerken, bu beklentiye paralel sızıntılar da internete düşüyor. HTC First adını taşıması beklenen cihaza ait olduğu iddia edilen fotoğrafın internete düşmesinden sonra cihazın ara yüzüne ait olduğu iddia edilen bazı fotoğraflar yayınlandı.

facebook-home-android-1

9to5Google tarafından yayınlanan fotoğrafların arkasındaki isim daha önceki sızıntıda olduğu gibi yine evleaks. Söz konusu fotoğraflarda cihazın uygulama başlatma ekranı, kilit ekranı ve paylaşım ekranını görmek mümkün. Paylaşım ekranına ait görüntü Android’in mevcut paylaşım şemasından fazla uzak olmasa da, uygulama başlatma ve kilit ekranlarının kendine özgü yenilikler barındırdığı görülüyor. Uygulama başlatma ekranı ilk etapta standart bir Android uygulama dosyası gibi gözüküyor. Ancak ekranın üst kısmında yer alan ve Facebook’ta hızlı durum güncellemesi, fotoğraf paylaşımı ve yer bildirimi yapmayı sağlayan ikonlar hemen göze çarpıyor.

facebook-home-android-2

Kilit ekranındaysa tam ekran bir fotoğraf üstünde beliren iOS tarzı bildirim baloncukları ve ekranın alt kısmında çember içinde bir kullanıcı fotoğrafı göze çarpıyor. Bu fotoğrafın kullanıcının Facebook profil fotoğrafı olması oldukça yüksek bir ihtimal. Şu ana kadar ortaya atılan iddiaların doğruluğu hakkında kesin bir şey söylemek zor. Merak edilen her şey cevabını Facebook’un bu akşam düzenlenecek olan Android etkinliğinde bulacak.

facebook-home-android-3

İlgili >> 9to5Google

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER