Manşetler

Facebook’un 4 Nisan etkinliğinde telefon yerine yeni bir ana ekran tanıtılabilir

Facebook önümüzdeki perşembe günü bir basın toplantısı düzenleyecek ve bu toplantıda Android ile ilgili bir yeniliğinin duyurusunu yapacak. Sosyal ağ devinin ne duyurusu yapacağıyla ilgili çeşitli dedikodular ortalıkta dolaşıyor. Bu dedikodular arasında HTC ile birlikte geliştirildiği söylenen akıllı telefonun tanıtılacağı da yer alıyor.

htc-blinkfeed-010413

Ne var ki, Facebook’un gönderdiği davetiyelerde yer alan “Android üzerinde yeni bir ana ekran” sloganı gerçekten sadece bir ana ekranı ifade etmek için kullanılmış olabilir. Çeşitli kaynaklardan gelen haberlere göre Facebook Android telefonlara özel yeni bir ana ekranı kullanıma sunmayı planlıyor. Kullanıcı telefonu açtığında karşısına çıkacak olan bu ekran Facebook hesabıyla ilişkili içerikleri sürekli ana ekran üzerinde görme fırsatı sunacak.

İddia edilen bu özellik HTC One ile birlikte sunulan BlinkFeed’i hatırlatıyor. Belki de HTC ile Facebook’un işbirliği sadece donanım ile sınırlı kalmıyordur, yazılım tarafında da iki şirket ortak çözümler geliştiriyordur. Bu arada haberi sızdıran kaynaklar Facebook’un bu yeni ekranının ilk olarak HTC telefonlarda sunulacağı iddiasında da bulunmaktan geri kalmıyor.

İlgili >>The Wall Street Journal

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER