Teknoloji

Facebook’tan Reels için deneme-yanılma test aracı

facebook

Meta’nın yeni güncellemesi, Facebook platformundaki içerik üreticileri için yeni ve etkileyici araçlar getiriyor. Bu araçlar arasında en dikkat çekici olanı ise Reels A/B test aracı. A/B testi, pazarlama ve yayıncılıkta sıkça kullanılan, bir bülten veya makale gibi içerik elementlerinin hangisinin daha fazla etkileşim sağladığını görmek amacıyla değiştirilip test edildiği bir taktiktir.

Reels A/B test aracı, içerik üreticilerinin tek bir video için dört farklı başlık veya açıklama belirlemesine olanak tanıyor. Bu özellik sayesinde, farklı versiyonlar, içerik üreticisinin izleyici kitlesinin ayrı gruplarına 30 dakika boyunca gösteriliyor. Test süresinin sonunda, eğer değiştirilmezse, en fazla oynatılma sayısına sahip versiyon “kazanır” ve içerik üreticisinin profiline eklenir. Bu özellik şimdilik sadece mobil sürümde mevcut ve Meta, gelecekte başlıklar ve kapak görselleri üretmek için yapay zekâ (AI) araçları sunabileceğini belirtiyor.

Meta’nın profesyonel gösterge tablosu geliştirmeleri

Meta’nın getirdiği bir diğer yenilik ise içerik yönetimini biraz daha kolaylaştıracak özellikler oluyor. İçerik üreticilerinin profesyonel gösterge tablosunda, tüm gönderilerinin nasıl performans gösterdiğini görebilecekler ve profilinden gönderileri gizleme veya çöpe atma gibi eylemler gerçekleştirebilecekler.

Facebook artık içerik üreticilerine, içeriklerinin nasıl performans gösterdiğine dair daha fazla veri sunacak. Platform, önceden sunduğu 28 günlük gösterimin üzerine çıkarak kullanıcılara 90 günlük bir görünüm sunacak. Diğer yeni veri noktaları arasında, bir Reels videosunun, içerik üreticisinin diğer videolarına göre nasıl performans gösterdiği, izleyici tutma ölçümleri ve kısa videosunun tekrar oynatılmalarını da içeren görüntüleme sayıları bulunuyor.

Meta’nın bu güncellemesi, Facebook’a yönelik içerik üretimi yapanlar için oldukça önemli görünüyor. Reels A/B test aracı ve diğer yeni özellikler, içerik üreticilerinin içeriklerini daha etkili bir şekilde yönetmelerine ve analiz etmelerine olanak tanıyacak. Ayrıca, içeriklerinin performansı hakkında daha fazla bilgi edinmelerini sağlayacak, böylece daha bilinçli içerik stratejileri geliştirebilecekler.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER