Teknoloji

Facebook’tan Haber Kaynağı güncellemeleri – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook, Haber Kaynağı üzerinde birtakım değişiklikler yaptı. Dün itibariyle hayata geçirilen bu değişikliklerle birlikte kullanıcılara arkadaşlarının hayatlarında meydana gelen önemli olayları daha yakından takip etme fırsatı sunuluyor.

Facebook, değişikliklerle ilgili olarak yayınladığı bir blog yazısında Haber Kaynağının yeni hâliyle kişisel bir gazete işlevi gördüğünü belirtiyor. Yeni düzende daha önce Haber Kaynağı sayfasında orta sütunun en tepesinde yer alan Başlıca Haberler ve En Yeniler bağlantıları kaldırıldı ve bunların yerine kullanıcının en son giriş yaptığı zamana göre içeriği otomatik olarak ayarlanan akıllı kaynaklar eklendi. Örneğin eğer Facebook’a üç gün girmediyseniz, bu üç gün içinde gerçekleşmiş olan ilişki durumu değişikliği, eklenmiş fotoğraflar, önemli etkinlikler gibi faaliyetleri kaçırmayacaksınız. Eğer Facebook’a sürekli giren bir kullanıcıysanız, o halde Haber Kaynağı kronolojik sıraya göre dizilmiş güncel içerikle dolu olacaktır. Bu arada sosyal ağ devi Haber Kaynağı içinde yer alan başlıca haberlerin düzenlenmesine, güncellemelerin Başlıca Haber kategorisi içine alınıp çıkarılmasına izin veriyor.

İkinci değişiklik fotoğrafların Haber Kaynağı içinde nasıl görüntüleneceğini etkiliyor. Fotoğraflar artık daha büyük ve göz çarpıcı olacak. Bununla birlikte fotoğrafların daha fazla göz önüne taşınması ve daha güzel görünmesi amaçlanıyor. Aslında Facebook bu yenilikle daha önceki düzene dönmüş oluyor. Bize soracak olursanız, farklı kullanıcıların son albümlerinin kare kare şekilde bir arada görüntülenmesi daha iyiydi.

Son değişiklik ise önemli haberlerin yer aldığı bir kayan yazı bandı. Sağ tarafta yer alan sohbet sütununun üstüne eklenen bu kayan yazı bandı geçtiğimiz haftalarda küçük bir kullanıcı grubu tarafından test edilmişti. Bu bant içinde arkadaş listesindekilerin aktiviteleri gerçek zamanlı olacak şekilde listeleniyor. Geçmişe odaklanan Haber Kaynağının aksine kayan yazı bandı şimdiki zamanda gerçekleşen aktivitelerle ilgileniyor. Aslında daha önce En Yeniler sütunu altında listelenen haberleri bu banda taşınmış oluyor.

Bant içinde yer alan bir nesneye tıklandığında sayfa üzerinde küçük bir pencere açılıyor ve nesneyle ilgili ayrıntılar görüntüleniyor. Kullanıcılar buradan gerçek zamanlı yorum yapabiliyor veya etkileşimde bulunabiliyor. Facebook ekibi böylelikle kullanıcıların deneyimlerini arkadaşlarıyla anında paylaşabildiğini dile getiriyor.

Sosyal ağ devinin bu son güncellemesi son bir hafta içinde yapılan güncellemelerin son halkasını oluşturdu. Daha önce de arkadaş filtreleri yeniden elden geçirilmiş ve kullanıcı profillerine abone olma imkânı tanınmıştı. Yarın başlayacak olan Facebook F8 Geliştirici Konferansı’nda daha fazla yeniliğin duyurulması bekleniyor.

Video: Facebook Haber Kaynağı Yenilikleri

İlgili – Facebook Blog

İLGİLİ HABERLER