Manşetler

Facebook’tan 2013 Yılına Genel Bakış: Türkiye’de en çok yer bildirimi nerede yapıldı?

Acısıyla tatlısıyla bir yılı daha geride bırakmak üzereyiz. 2013 yılında yaşadığımız tüm iyi ve kötü anları insanlarla paylaşmak için genellikle Facebook’u kullandık. Sosyal ağ devi de bu verileri kullanarak bu yılın da muhasebesini çıkardı, dünya üzerindeki insanların bu yıl neleri konuştuğunu, en çok nerelerden paylaşımda bulunduğunu listeledi.

facebook-logo-16052012

Facebook’un verilerine göre 2013 yılında en çok rastlanan hareket ilişki durumunu değiştirmek oldu. İnsanlar ya ilişkiye başladı, ya nişanlandı ya da evlendi. Bunu seyahat etme, taşınma, ilişkiyi bitirme gibi hareketler takip etti. Ülkeler bazında en çok yer bildirimi yapılan mekanlara bakıldığında, Türkiye’de Taksim Meydanı’nın birinci geldiği görülüyor. Hiç şüphesiz geçtiğimiz mayıs sonunda gerçekleşen Gezi Parkı olaylarının bunda büyük katkısı bulunuyordur.

Yılın en çok konuşulan kişi ve olayları listesinin başında Papa Francis geliyor. O’nu İran, İtalya, Hindistan ve Kenya gibi ülkelerde gerçekleşen seçimler, İngiliz Kraliyet ailesinin bebeği, Filipinler’deki tayfun, geçtiğimiz aylarda hayata veda eden eski İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher, Harlem Shake, Miley Cyrus, bombalama olayının gerçekleştiği Boston Maratonu, Fransa Bisiklet Turu ve geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Nelson Mandela izledi.

Facebook’un 2013 yılına dair derlediği haber ve hikayeleri özel olarak açılan FacebookStories adresinde bulabilirsiniz. Facebook’u en çok kullanan, en fazla üye sayısına sahip ülkelerden bir tanesinin de Türkiye olmasına rağmen, Facebook’un Türkiye için en çok konuşulan kişi ve olaylar tablosu hazırlamamasına üzüldük.

Facebook sadece genel bir döküm çıkarmakla kalmadı, sizin 2013 yılında neler yaptığınızı gösteren bir sayfa da hazırladı. 2013 Yılına Genel Bakış sayfasına girdiğinizde duvarınıza yazılanları, en çok beğeni ve yorum toplayan paylaşımlarınızı, fotoğraflarınızı görebilirsiniz.

İlgili >> Facebook Newsroom

İLGİLİ HABERLER