Teknoloji

Facebook’taki paylaşımlar artık web’deki diğer adreslere yerleştirilebilecek

facebook yapay zekâ yuz tanima
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter, Vine ve Instagram’ın ardından Facebook da kullanıcılara ait durum güncellemeleri, fotoğraflar ve videoların resmi olarak başka sitelere yerleştirilmesine izin vermeye başladı. Bugüne kadar Facebook’a yazılan bir şeyi yeniden paylaşmak için genellikle ekran görüntüsü alma veya yazılanı kopyalama gibi işlemler yapılıyor, bu da kaynağın bulunmasını zorlaştırıyordu. Bundan birkaç hafta önce bazı sitelere paylaşımları yerleştirme imkanı veren Facebook, bu seçeneği gün itibarıyla herkese açtı.

facebook-logo-070513 (630 x 394)

Bu özellikten faydalanmak için Facebook kullanıcılarının yapması gereken tek şey, paylaşmak istedikleri durum güncellemesi, fotoğraf veya videonun yanındaki açılır menüdeki ”paylaşımı yerleştir” seçeneğine tıklayıp karşılarına çıkan kodu kopyalamak ve bunu gereken alana yapıştırmak olacak.

Facebook üzerinden yapılan bir paylaşımı başka bir adreste gören kullanıcılar tıpkı Facebook’un ana sitesinde olduğu gibi bu paylaşımlara yorum yapabilecek, bu paylaşımı görebilecek ve kendi duvarlarında ya da arkadaşlarının duvarlarında yayınlayabilecek. Bir paylaşımın başka sitelere yerleştirilebilmesi için herkese açık olmasını şart koşan Facebook, böylelikle olası güvenlik endişelerinin önüne geçmeyi hedefliyor. Bu yerleştirme özelliği Facebook’un etkisini daha geniş bir alana yayma konusunda son derece önemli bir koz olacağa benziyor.

 

İlgili >> Facebook

İLGİLİ HABERLER