Teknoloji

Facebook Zaman Tüneli 30 Mart’tan itibaren marka sayfaları için zorunlu hale gelecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Şu ana kadar Facebook, marka sayfalarına Zaman Tüneli’ni uygulayıp uygulamama konusundaki insiyatifi sayfa sahiplerine bırakmıştı. Ancak takvimlerin 30 Mart’ı göstermesiyle bu seçim isteğe bağlı olmaktan çıkacak. Sosyal paylaşım sitesi bu ayın sonunda, tıpkı Sayfalar gibi, marka sayfalarının tamamı yeni görünümlerine kavuşmuş olacak.

Marka sayfalarının yöneticileri, hiç kuşku yok ki, sayfalarını hem görünüş hem de içerik olarak en mükemmel hale getirmek için uzun bir mesai harcamışlardı ancak Zaman Tüneli ile birlikte her şeye yeniden başlamak zorundalar. Ayrıca, marka sayfalarının önündeki tek sorun bu da değil. Marka sayfalarında artık BrandPage ya da ReverbNation gibi üçüncü kişiler tarafından geliştirilmiş uygulamaları da başlangıç sayfalarında kullanamayacaklar.

Hangi alanda faaliyet gösterirse göstersin, bir marka için göz kamaştırıcı bir başlangıç sayfasına sahip olmak fazlasıyla önemli. Üçüncü kişiler tarafından geliştirilmiş uygulamaların kullanımına izin vermeyi kesmesi ile Facebook bunu markalar için neredeyse imkansız hale getiriyor. Facebook ise bu uygulama ile sayfayı ziyaret eden herkesin ilk olarak Zaman Tüneli’ni görmesini istiyor. Tüm zaman tüneli uygulamasının temel amacının bu olduğunu söylemek fazla yanlış olmaz. Markaların da bunu kabullenmesi ve duruma alışması lazım. Çünkü Facebook’a karşı koymak gibi bir şansları pek yok.

İlgili – Slashgear

 

İLGİLİ HABERLER