Teknoloji

Facebook şimdi de yorumlara el atıyor

facebook business suite e-ticaret
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook herkese açık olarak yapılan paylaşımların altında yorumlar üzerinden yapılan sohbetleri daha anlamlı hâle getirmek için kolları sıvadı. Sosyal medya devi, bundan böyle kullanıcıları daha çok ilgilendiren yorumları daha üstte gösterecek. Orijinal paylaşımın sahibiyle girilen etkileşimleri öne çıkaracak olan sosyal ağ, paylaşım sahibinin arkadaşlarından gelen yorum ve reaksiyonlara öncelik verecek.

Yapılan değişiklikler Sayfalar ve çok takipçili hesaplar tarafından yapılan herkese açık paylaşımları kapsayacak. Ancak dileyen herkes yorum sıralaması özelliğini ayarlar üzerinden aktif hâle getirebilecek. Facebook yorum sıralamasını yapmak için diğer kullanıcıların yorumla nasıl etkileşime girdiğine bakacak.

Kullanıcılar kendi paylaşımlarındaki yorumların moderasyonunu diledikleri gibi sürdürebilecek. Sosyal medya devi, topluluk standartlarına aykırı yorumları da otomatik olarak kaldıracak.

Facebook platformu üzerinde yapılan sohbetleri daha anlamlı hâle getirmek için çalışan tek sosyal ağ değil. Twitter’da bu amaç doğrultusunda kullanıcılarına çeşitli özellikler sunuyor. Facebook’un çalışmaları da sadece yorumlarla sınırlı kalmıyor. Sosyal medya devi, geçtiğimiz ay videoları sıralayacak ve orijinal içerikleri öne çıkaracak bir sistemi duyurmuştu. Platformundaki içerik kalitesini iyileştirmek için çalışmalarını sürdüren Facebook’un hamlelerinin önümüzdeki dönemde de sürmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER