Teknoloji

Facebook yorumları Messenger sohbetlerine benzeyecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook yorumlariFacebook kullanıcılarının servise bağlılığını artırmak adına neredeyse düzenli olarak yeni özellikler sunuyor. Haber Kaynağı paylaşımları, videolar ve Messenger üzerinde sürekli olarak testler gerçekleştiriliyor. Facebook yorumları ise uzun süredir dokunulmayan alanlar arasında yer alıyor. Ancak bu durum yakında değişecek gibi görünüyor.

BuzzFeed News’te yer alan habere göre, sosyal paylaşım sitesi mobil uygulamalarında yorum bölümü için yeni bir tasarımı test ediyor. Sızan ekran görüntülerine bakıldığında yeni tasarımın Messenger’ın sohbet ekranına benzediği gözden kaçmıyor.

Facebook’tan yapılan açıklamaya göre, konuşma balonlu yeni arayüzle paylaşımların biraz daha sohbet ağırlıklı bir havaya bürünmesi amaçlanıyor. Sosyal paylaşım sitesinin sohbet edebilmek adına biraz daha görsel ve etkileşimi yüksek bir mecraya dönüşmesinin hedeflendiği belirtilirken, bu doğrultuda farklı tasarımların test edildiğinin altı çizildi.

Facebook’un yorumların gösterimi konusunda test ettiği yenilikler bununla sınırlı kalmıyor. Sosyal paylaşım sitesi, tek bir yorumu ayrı biçimde gösteren açılan pencereleri de test ediyor. Facebook bir süredir paylaşıma birinin yorum yazdığını gösteren aracı test etmeyi de sürdürüyor. Pek çok kişi öz konusu özelliklere Messenger’dan aşina olduğu için alışma süresinin uzaması beklenmiyor.

Yeni tasarım gözü fazla yormasa da, sohbet balonları ekranda oldukça fazla yer kaplıyor. Bu da Facebook’un uygulama içinde özellikle yorumlar bölümünde geçirilen zamanın artmasını istediğini düşündürüyor. Bu tasarımla “gerçek” yorumların da ön plana çıkmasının amaçlandığı söyleniyor.

Facebook yorumları için yeni tasarımın testleri devam ediyor

Bazı kullanıcılar yeni özellikleri şimdiden Facebook’un mobil uygulamalarında görse de, sosyal paylaşım sitesi yenilikleri genellikle belli bir kullanıcı grubuyla test etmeyi seçiyor. Facebook’un gelen yorumlar doğrultusunda yeni yorum arayüzünü tüm kullanıcılara açması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER