Teknoloji

Facebook yorumlarda oy ve karşı oy düğmelerini dağıtmaya başladı

facebook beğenme düğmesi

facebook beğenme düğmesiFacebook, son olaylarla bozulan imajını düzeltmek adına attığı adımlarda Reddit’ten de bir şeyler kapıyor. Sosyal ağ, yorumlar için oy ve karşı oy düğmelerini bir süredir test ediyordu ve daha geniş kullanıcı kitlesine sunmaya hazırlanıyordu.

Denemeler şimdiye kadar ABD’deki kullanıcılarla yürütülüyordu. Ancak Facebook bu yeni aracı daha fazla kullanıcıya açmaya başladı. Twitter üzerinden paylaşılan ve bu özelliği gösteren tweetler geçtiğimiz hafta sonunda artmaya başladı. Özellikle Avustralya ve Yeni Zelanda’daki kullanıcılar bu özelliği yeni görenlerden oluyor.

https://twitter.com/ashsparkle/status/990693041017995264

Yeni araç herkese açık paylaşımların altındaki yorumlarda çalışıyor. Facebook bunun, paylaşımlarda bulunan beğen ve beğenme düğmeleriyle aynı olmadığının altını çiziyor.

Facebook kullanıcılarının yeni aracı kullanarak saygısız ve kötü niyetli tutum sergileyen yorumlara karşı oy vermesini istiyor. Ne var ki, buna rağmen kullanıcılar bu yeni düğmeleri de paylaşımlardaki beğen ve beğenme butonları gibi kullanmaya devam edecekler gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER