Manşetler

Facebook yorumlarda “karşı oy” düğmesini test ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook yorum karşı oyFacebook, “karşı oy” düğmesi getirerek kullanıcılar arasındaki etkileşimi daha anlamlı hâle getirmeyi hedefliyor. Sosyal ağ devi, kısıtlı kullanıcı kitlesiyle test ettiği yeni düğmeyle birlikte kullanıcılara uygun olmayan yorumları Facebook’a bildirme ve gizleme fırsatı veriyor.

Bir Facebook sözcüsünün TechCrunch’a verdiği bilgiye göre, karşı oy düğmesinin geliştirilmesindeki amaç, kullanıcılara bir yorumun uygunsuz, kaba veya yanıltıcı olduğunu Facebook’a bildirmelerinde yardımcı olmak. Facebook, “beğenme” butonu test etmediğinin altını çiziyor. Bunun aksine, insanlara herkese açık sayfa paylaşımları altındaki yorumlar hakkında geri bildirimde bulunma imkanı tanıdıklarını dile getiriyor. Bu düğmenin sadece ABD’de, küçük bir kullanıcı kitlesine gösterildiğini de ekliyor.

Karşı oy düğmesine tıklatıldığında, kullanıcıların karşısına “Saldırgan”, “Yanıltıcı”, “Konu Dışı” gibi şikayet seçenekleri çıkıyor. Bunlar sayesinde Facebook bir yorum hakkında anlamlı bir fikir elde etmiş oluyor. Facebook, yorumlar için “Gizle” düğmesini çoktan sunmuştu, ancak bu düğme kullanıcıların hemen tıklayabileceği şekilde göz önünde bulunmuyor. Bunun yerine açılabilir bir ok işaretinin arkasındaki menüde gizlenmiş şekilde yerleştirilmiş.

Facebook, bunun kısa vadeli bir test olduğunu, bir yorumun, paylaşımın veya sayfanın sıralamasını etkilemediğini söylüyor. Facebook’a bir geri bildirim sağlanması amacıyla tasarlandığını, yorum yapan hakkında herhangi bir detayın toplanmadığının da altını çiziyor. Bir yorumun ne kadar karşı oy aldığı da kimseye gösterilmiyor. ABD’de, dili İngilizce olarak ayarlanmış Android kullanıcılarının yüzde 5’iyle test gerçekleştiriliyor. Karşı oy düğmesi yalnızca herkese açık Sayfa paylaşımlarındaki yorumlarda gösteriliyor. Grup paylaşımları, kamu figürleri veya kullanıcılarının paylaşımlarında gösterim yapılmıyor. Testin daha fazla kullanıcıya açılması da planlanmıyor.

İLGİLİ HABERLER