Teknoloji

Facebook yorum olarak video yüklenmesine izin veriyor

facebook yorum videoFacebook kullanıcıları artık paylaşımlarda veya durum güncellemelerinde yorum kısmına video yükleyebilecek. Yorum ekleme satırında yer alan ve bugüne kadar sadece fotoğraf eklemek için kullanılan kamera ikonuna dokunulduğunda video yükleme seçeneği de kullanıcıların karşısına çıkacak. Facebook yorum olarak video ekleme özelliğini hem iOS ve Android uygulamalarında hem de web sitesinde destekliyor.

Yorum olarak video ekleme özelliğinin prototipi, şirketin bu yılın başlarında düzenlediği 50. Hackathon etkinliğinde bir günde oluşturulsa da, özelliğin tam olarak hazır hâle gelmesi birkaç ay aldı. Facebook mühendislerinden Bob Baldwin, yorum olarak video ekleme özelliğini hayata geçirmenin pek kolay olmadığını ve hem yorumların hem de videoların yoğun trafikli servisler olduğunu dile getirdi.

Sosyal paylaşım sitesi, son bir yıldır video konusuna giderek daha yoğun biçimde odaklanıyor. Canlı yayın özelliklerini geçtiğimiz ocak ayında hayata geçiren Facebook, nisan ayında Android uygulamasına özel bir video sekmesi eklemişti.

Artan video görüntüleme sayısı sayesinde Facebook hisseleri de değer kazanmıştı. Yorumlara da video ekleme imkanının sunulmasını, Facebook’un videoyu her alanda görünür kılma isteğinin bir göstergesi şeklinde nitelemek yanlış olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER