Teknoloji

Facebook’un yeni sanal gerçeklik başlığı prototiplerini yöneticiler denedi

facebook

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg ve yakında şirketin teknoloji şefliğini üstlenecek Andrew “Boz” Bosworth, şirketin yeni sanal gerçeklik (veya artırılmış gerçeklik) başlığı prototiplerini denedi. Her iki yönetici de başlığı denerken çekilen fotoğraflarını paylaştı. İkilinin denedikleri prototiplerin somut bir ürüne dönüşüp dönüşmeyeceği henüz bilinmese de, Facebook’un sanal gerçeklik laboratuvarında olup biten hakkında fikir edinmek mümkün oluyor.

Zuckerberg’in denediği başlık, Facebook’un Oculus markasıyla çıkardığı cihazlara benziyor. CEO’nun gözlüğü tanımlarken daha önce Apple’ın da kullandığı “retina seviyesinde çözünürlük” ifadesini tercih etmesi dikkat çekiyor. Bu tabirle başlıkta piksel yoğunluğu çok yüksek ekranların bulunduğu anlatılıyor.

Boz’un denediği başlığın tasarımı ise daha ilginç görünüyor. Başlığın akıllara Apple’ın artırılmış gerçeklik başlığına ait olduğu öne sürülen çizimleri getirdiği söylenebilir. Zuckerberg’in “retina çözünürlük” tabiri dışında yeni başlıkların yetenekleri konusunda herhangi bir ipucu verilmiyor.

Ortada bir ürün duyurusu olmadığı için bu kadar belirsiz konuşulmasına pek şaşırmamak gerekiyor. Facebook kısa süre önce Ray-Ban ile birlikte geliştirdiği Ray-Ban Stories isimli akıllı gözlüğü tanıtmış ve bu ürünü “tam teşekküllü artırılmış gerçeklik gözlüğü için atılmış bir adım” olarak nitelemişti. Facebook’un sanal gerçeklik laboratuvarı, daha önce de piyasaya çıkmayacak bazı prototipleri sergilemişti.

https://twitter.com/boztank/status/1448336606360838145

Facebook yöneticilerinin paylaştığı fotoğraflarda görülen sanal gerçeklik başlıklarının akıbeti hâlâ belirsiz. Yeni bir sanal gerçeklik başlığı isteyenlerin beklediği haber ise yakında HTC’den gelecek.

İLGİLİ HABERLER