Teknoloji

Facebook yerel haber ve etkinlik bölümü için testlere başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook yerel haberFacebook yerel haber ve etkinlik bölümü için testlere başladı. Recode sitesinde yer alan habere göre, “Today In” adını taşıyan bölüm ilk etapta ABD’deki 6 şehirde test ediliyor. New Orleans, Little Rock, Billings, Peoria, Olympia ve Binghamton’da yaşayan Facebook kullanıcıları, söz konusu bölüme erişebiliyor.

Mobil uygulamalar üzerinden de ulaşılabilen bölümde, yerel haber kaynaklarından alınan haberler gösteriliyor. Söz konusu haberler sitede gösterilmeden önce Facebook’un Haber Ortaklıkları bölümü tarafından onaylanıyor. Bu bölümde acil durumlara ilişkin güncellemeler ve yerel etkinliklere dair bilgiler de yer alıyor.

Facebook, habere yaklaşımı konusunda geçtiğimiz yıl çeşitli değişiklikler gerçekleştirmişti. Yalan haberlerin yayılmasına aracılık etmek istemeyen sosyal paylaşım sitesi, yeni özellikleri kullanıma sunmuş ve meşru haber kaynaklarını öne çıkarmaya başlamıştı. Yerel siyasetçilerin paylaşımlarını da Haber Kaynağı’nda gösteren Facebook, “son dakika” etiketini de test etmeye başlamıştı.

Facebook yerel haber bölümünü daha fazla şehirde kullanıma sunmayı planlıyor

Facebook yerel haber ve etkinlikleri gösteren “Today In” bölümünü daha fazla şehirde kullanıma sunmayı planlıyor. Ancak şirketin bu konudaki önceliğinin ABD’deki şehirler olması bekleniyor. Facebook’un özelliği dünya geneline taşıyıp taşımayacağı ise henüz belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER