Teknoloji

Facebook yenilenmiş gizlilik özelliklerini hayata geçirmeye başladı

Facebook’un yenilenmiş ve daha düzenli hâle getirilmiş gizlilik ayarları ve Hareketler Dökümü sayfası ABD’deki Facebook kullanıcılarına iletilmeye başlandı. Sosyal ağ servisi “içeriklerimi kim görebilir?”, “kim benimle iletişim kurabilir?” benzeri soru kalıplarıyla temsil edilen kısayollarla insanlara gizlilik konusunda daha net bir bakış açısı sunmayı hedefliyor.

Güncellenmiş olan Hareketler Dökümü de birden fazla fotoğraf üzerindeki etiketleri kaldırma veya bu fotoğrafları tek bir seferde silme konusunda yardımcı olacak unsurlar kazandı. Bu uygulamanın Facebook’un gizlilik konusunda bir hayli fazla eleştiri aldığı zamana denk gelmesi de ilginç oldu. Sosyal ağın sahibi olduğu Instagram’ın değişecek hizmet koşullarının getirdiği tepki gündemde bir hayli fazla yer tutuyor. Ayrıca Almanya Veri Koruma Komisyonu da Facebook’un kullanıcıların gerçek adlarıyla kayıt yaptırması zorunluluğunu kaldırması şeklinde bir emir yayınlamıştı.

Söz konusu değişiklikler henüz Türkiye’de, Facebook’u Türkçe dilinde kullananlar için geçerli olmadı. Ancak kademeli şekilde hayata geçirilen bu yeni özelliklerin bizim için de hayata geçmesi çok fazla zaman almayacaktır.

İlgili >> ABC News

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER