Teknoloji

Facebook yeniden genç kullanıcılara odaklanacak

facebook

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, şirketi içindeki ekipleri genç yetişkinlere hizmet etmeyi esas ilerleme noktası olarak belirlemeye yönlendirdiğini söyledi. Pazartesi günü öğleden sonra yatırımcılarla yapılan bir telefon görüşmesinde yapılan yorum, Facebook’un gençler ve genç yetişkinler arasında kullanımın azalmasıyla ilgili endişelerini dile getiriyor.

Zuckerberg, “Hizmetlerimizin çoğu, özellikle genç yetişkinler için değil, onları kullanan çoğu insan için en iyisi olacak şekilde tasarlandı.” dedi.

Zuckerberg, yaşlı kullanıcılar arasında Facebook kullanımının, değişiklikler nedeniyle normalde olduğundan daha yavaş artacağını söyledi. Verilecek ödünlere rağmen, “Bence bu doğru bir yaklaşım.” dedi.

Zuckerberg, değişikliklerin yıllar sürmesini bekliyor. Daha acil değişikliklerden biri, videoya daha fazla eğilmek ve Reels’i “deneyimin daha merkezi bir parçası” yapmak amacıyla “önemli değişiklikler” göreceğini söylediği Instagram’da olabilir.

Videoya geçiş, Zuckerberg’in “şimdiye kadar karşılaştığımız en etkili rakiplerden biri” olarak nitelendirdiği TikTok’a çok açık bir şekilde bir yanıttır.

Detaylar şimdilik büyük ölçüde söz aşamasında bulunurken, Facebook’un bunu daha önce de düşündüğü ve planladığı açık gibi görünüyor. The Verge sitesi tarafından detayları yayınlanan sızdırılan Facebook belgeleri, önümüzdeki yıllarda tahmin edilen hızlı bir düşüşle birlikte, kullanımdaki düşüşün şirketi alarma geçtiğini gösteriyor. Ayrıca belgeler, yenilenen gruplar, iş bulma araçları ve ruh durumu paylaşımları dahil olmak üzere Facebook’un genç kullanıcılar arasında kullanımı artırmayı düşündüğü fikirleri de gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER