EğlenceManşetler

Facebook yeni video yayıncı araçlarıyla YouTube’a meydan okuyacak

facebook yalan haber
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook-logo-010715

Facebook yayıncılara videolarını dağıtma noktasında daha fazla özelleştirme seçeneği sunacak yeni yayın araçlarını kullanıma sundu. Facebook bu hamlesiyle YouTube’un karşısına daha ciddi bir rakip olarak dikilmek, web sitesini her türlü içerik için gidilecek ilk durak hâline getirmek istiyor.

Yapılan güncellemelerin birçoğu YouTube’u düzenli şekilde kullanan yayıncılar için tanıdık gelecektir ve bunlar sayesinde Facebook web’de video alanında büyük kavga için vitesi yükselttiğini açık şekilde görüyoruz.

Facebook güncellemeleri iki ana grupta kategorilendirmiş. Birinci grup videoların yüklenmesi sırasındaki özelleştirme seçeneklerine odaklanırken, ikinci grup ise videoları organize etmek için yayıncıların kullandığı araçları iyileştiriyor.

Özelleştirme seçenekleri arasında yayıncılar için dağıtım sürecini daha kısıtlı hâle getirmeye yardımcı olacak çeşitli yeni özellikler de bulunuyor. Bunlar temelde gizli videoların yayınlanması veya videoların üçüncü taraf web sitelerine yerleştirilmesini engelleme gibi yeteneklerle ilgili. Gizli videolar işlevi YouTube’un liste dışı videolar özelliğine bir cevap olarak düşünülebilir. Gizli videolar aranamıyor, sadece videoya doğrudan bağlantıya sahip olan kullanıcılar tarafından izlenebiliyor. Son seçenek arasında videoların belirli bir cinsiyet kitlesini hedeflemesi de bulunuyor.

İkinci grup güncellemeler de benzer şekilde temel nitelikte. Video Kütüphanesi aracı yayıncıların büyük video koleksiyonlarını organize etmelerine yardımcı oluyor. Yayıncılar birden fazla videoda toplu değişimler yapma imkanını da elinde bulunduruyor. Ayrıca yayıncılar bir video yükledikten sonra bu videonun meta verilerini düzenleyebiliyor, dağıtım seçeneklerini yukarıda belirtilenleri de kullanabilecek şekilde yönetebiliyor, üçüncü taraf sitelerde paylaşımını engelleyebiliyor.

Facebook bu güncellemelerle video alanında YouTube’u yakalamak istiyor. Yeni işlevler önümüzdeki birkaç hafta içinde Sayfa sahiplerine sunulmaya başlanacak. Facebook için sıradaki test yayıncıları inşa etmekte olduğu platforma çekmeyi başarmak olacak.

İLGİLİ HABERLER