Manşetler

Facebook yeni canlı etkinlik aracıyla Snapchat’e rakip olmak istiyor

facebook-canli-etkinlik-lollapalooza-030815

Facebook canlı etkinlikler etrafında dönen tartışmalar ve paylaşımlarda daha fazla rol olmak istiyor. Sosyal ağ bunun için geçtiğimiz haftasonunda ABD’nin Chicago şehrinde düzenlenen Lollapalooza müzik festivalini fırsat bildi; müzik festivalinden yayınlanan herkese açık paylaşımlar, fotoğraflar ve videoları bir araya getiren ve tek bir yerden görüntülemeyi sağlayan yeni bir canlı etkinlik kaynağını faaliyete geçirdi.

Yeni özellik ile birlikte Facebook, giderek daha da büyüyen konserlerde sahne arkası görüntülerin, gerçek zamanlı içeriklerle birlikte pazarlanması alanına giriş yapmış oluyor. Twitter uzun zamandır bu gibi canlı etkinliklere büyük bir önem veriyordu, hatta “Project Lightning” olarak adlandırılan yeni bir özelliğiyle bu gibi etkinliklere daha yoğun şekilde odaklanıyor. Snapchat ise “Bizim Hikayemiz” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz benzer bir özelliğiyle önemli etkinlikler etrafında dönenleri gerçek zamanlı olarak ulaştırıyor. Bu üç farklı işlev de kullanıcıları içerik paylaşımını birinci elden yapan hesaplarla buluşturuyor, böylelikle haberleri geleneksel kaynaklar yerine doğrudan olayın içinde olan kişilerden almak mümkün oluyor.

Facebook’un bu yeni işlevi bu yılın başlarında çıkan başka bir işlev olan Mekan İpuçları ile birlikte paketlenmiş şekilde sunuluyor. Mekan İpuçları yakınınızdaki mekanlardan yararlı bilgileri ve canlı gelişmeleri gösterecek şekilde tasarlanmış. Lollapalooza Mekan İpuçları özelliğinin kullanıldığı, kullanıcıların uzaktan izleyebildiği ilk etkinlik oldu.

Bir Facebook sözcüsü, yeni Lollapalooza deneyiminin Facebook’un kişileri bulunamadıkları etkinliklerde, sanki oradalarmış gibi olmalarına yardımcı olmak için geliştirdiği birçok yöntemden sadece biri olduğunu kaydetti. Şu an için test aşamasında olan bu işlev, Facebook’un canlı etkinlikler boyunca yapacağı ayarlamalarla birlikte daha iyi hâle gelebilir, sonuç olarak daha fazla kullanıcı da bu işlevden yararlanabilir.

İLGİLİ HABERLER