Teknoloji

Facebook yeni bölümünü çok yakında kullanıma sunabilir

facebook business suite e-ticaret

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, ifade özgürlüğü temalı konuşmasında şirketinin “gerçeğin hakemliği” görevini üstlenmesini istemediğini belirtmişti. Ancak bu yaklaşım, Facebook’un “haber sunma” konusundaki planlarını etkilememişe benziyor.

The Wall Street Journal, Facebook’un özel haber bölümü için basın kuruluşlarıyla anlaşmalar yapmaya devam ettiğini belirtti. Habere göre, sosyal ağ bu bölümü ekim ayının sonu itibarıyla kullanıcılarının erişimine açabilir.

Mark Zuckerberg, bu konuyla ilgili olarak daha önce yaptığı bir açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: “İnsanlara güvenilir haberleri almalarında yardımcı olmak istiyoruz. Gazetecilere çok önemli olan işlerini yapmalarında yardımcı olacak çözümler sunmak da önceliklerimiz arasında yer alıyor.”

Facebook önemli haber kuruluşlarından içerik alacak

Facebook’un haber içeriklerini düzenlemesi gerçek editörler tarafından yapılan bir sekmede sunması öngörülüyor. Buna ek olarak; The Wall Street Journal, Buzzfeed ve The Washington Post gibi güvenilir kaynaklardan alınan haberlerin de algoritmik olarak sıralanan alt bölümlerde kullanıcılara sunulacağı belirtiliyor. Facebook’un büyük yayıncılara içerikleri için ödeyeceği lisans ücretlerinin ise milyon dolarları bulabileceği ifade ediliyor.

Facebook’un şu sıra kamuoyu nezdinde bir “güven sorunu” yaşadığı söylenebilir. Şirketin kripto para birimi Libra’nın başına gelenler, bu sorunun en net göstergelerinden biri olarak değerlendirilebilir. Ancak para her kapıyı açtığı için Facebook’un büyük haber kuruluşlarının içeriklerini alması pek zor olmamış gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER