Manşetler

Facebook yeni bir arkadaş takip uygulaması üzerinde çalışıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook kişilerin birbirini hareket hâlindeyken takip etmelerine olanak sağlama fikrinden bahsetmişti, ancak bu konuyla ilgili olarak geçen yıl herhangi bir somut gelişme görememiştik. Bloomberg’in geçtiği haberle birlikte konu yeniden kamuoyunun gündemine gelecek gibi görünüyor. Habere göre Facebook yakındaki kişilerin yerini bulmayı sağlayan bir akıllı telefon uygulaması geliştiriyor. Geçen yıl çıkan Yakındaki Arkadaşları Bul uygulamasının aksine bu uygulama desteklendiği yerlerde arka planda çalışacak. Bu da onu daha kullanışlı, gizliliğe önem verenler için de bir hayli rahatsız edici hâle getirecek.

facebook-find-friends-nearby-050213

Söz konusu uygulamanın kullanıcılara sağlayacağı faydaların dışında, Facebook’un giderek daha da büyüyen mobil kullanıcı kitlesinden para kazanmasına nasıl yardım edeceği noktasında herhangi bir detay verilmiyor. Ayrıca henüz sosyal ağ devinden de konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak iddialar uygulamanın mart ayı ortalarında çıkacağı şeklinde.

Apple’ın Arkadaşlarımı Bul, Google’ın da Latitude uygulamaları Facebook’un çıkarmayı planladığı uygulamanın işlevlerini halihazırda kullanıcılara sunuyor. Ancak kabul etmek gerekir ki, Facebook çatısı altında herkesin birbirine bağlı olduğu; Apple ve Google’ın çözümlerinde olduğu gibi yeniden arkadaş ağı oluşturma zahmetine girmeye gerek bıraktırmayacak geniş bir arkadaşlık ağı bulunuyor. Bu, uygulamanın rakiplerinden bir adım önde olmasını sağlayabilir.

İlgili >> Bloomberg

İLGİLİ HABERLER