Manşetler

Facebook yeni beğen butonu seçeneklerini kullanıma sunuyor

facebook yeni beğen butonu

Facebook kullanıcıları uzun zamandır, belki de “Beğen” butonu çıktığından beri “Beğenme” butonunun da gelmesini bekliyor. Böyle bir buton gelmeyecek, ancak Facebook geçen yıl Beğen butonunu daha da etkileyici kılmanın yöntemleri üzerinde çalıştığını belirtmiş; sevmek, gülmek, hayran kalmak, üzülmek, kızmak gibi fiilleri daha açık şekilde anlatacak bazı seçenekler ekleyeceğini duyurmuştu. Kullanıcılar Beğen butonunun yanı sıra bunlara da tıklatabilecekti.

Bu yeni seçenekleri test etmeyi geçen yıl tamamlayan Facebook, bunları en sonunda ABD’de sunmayı planlıyor. Önümüzdeki birkaç hafta içinde Facebook yeni beğen butonu seçeneklerini ABD’deki kullanıcılara göstermeye başlayacak.

Yeni seçenekler Facebook kullanıcıları tarafından henüz fark edilmeyebilir. Mobilde bunlar Beğen butonunun içine gizlenecek, görmek için Beğen butonuna basıp üstünde beklemek gerekecek. Bunu yapınca Facebook’un deyimiyle “reaksiyonlar” görülecek. Buradan beş yeni seçenekten bir tanesini seçmek mümkün olacak. Bunların her biri şirin görünen birer animasyon görüntüsüyle de temsil ediliyor.

Aslında “yay” şeklinde altıncı bir seçeneğin de olması planlanıyordu. Ancak Bloomberg’in söylediğine göre Facebook bunun evrensel olarak anlaşılabilir olmadığını düşünerek kaldırmaya karar vermiş.

facebook yeni beğen butonları

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER