Manşetler

Facebook’taki yazılım hatası 14 milyon kullanıcının paylaşımlarını açığa çıkardı

facebook yazilim hatasiFacebook yazılım hatası nedeniyle dünya genelinde 14 milyon kullanıcısının varsayılan gizlilik ayarının “herkese açık” olarak değiştirildiğini belirtti. Şirket, bu durumun sadece arkadaşların görmesi için yapılan paylaşımların başkaları tarafından da görülmesine neden olabileceğini kabul etti.

Söz konusu yazılım hatasının mayıs ayının ortası itibarıyla gün yüzüne çıktığı belirtilirken, Facebook hatadan etkilenmiş olması muhtemel görünen kullanıcılarına gizlilik ayarlarını gözden geçirmelerini tavsiye etti.

Facebook tarafından gizlilik şefi Erin Egan’ın imzasıyla Engadget sitesine gönderilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “Bir süre önce bazı paylaşımlarının otomatik olarak herkese açık hâle getirilmesine sebep olan bir yazılım hatasını keşfettik. Bu sorunu ortadan kaldırdık ve bugünden itibaren kullanıcılarımıza söz konusu dönemde yapılan paylaşımlarını gözden geçirmelerini tavsiye ettik. Bu açığın daha önce yapılan paylaşımlara bir etkisi yok. Ayrıca kullanıcılar paylaşımlarının hedef kitlesini de daha önce olduğu gibi belirleyebiliyor. Bu hatadan dolayı özür diliyoruz.”

İlgili yazılım hatasının 18 Mayıs itibarıyla kendisini gösterdiği ve gerekli çözümün 22 Mayıs itibarıyla dağıtıma çıkarıldığı belirtildi. Buna rağmen, kullanıcıların paylaşım görünürlüğü ayarları, 27 Mayıs’a kadar değiştirilmedi. Söz konusu hatanın Facebook profillerine öne çıkarılan unsurlar özelliğini eklerken meydana geldiği belirtildi. Profillerde öne çıkarılan unsurlar herkes için görünür hâle getirilirken, sosyal ağın bu dönüşüm sırasında yeni paylaşımları da herkese açtığı ifade edildi.

Facebook yazılım hatası nedeniyle değişime uğrayan paylaşım görünürlüğü ayarlarını eski hâllerine dönüştürdü. Sosyal ağın önümüzdeki dönemde gizlilikle ilgili bu tarz konularda daha fazla bildirim yapması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER