Teknoloji

Facebook yavaş yüklenen web sitelerini Haber Kaynağı’nda aşağıya atacak

facebook almanya koronavirüs

facebookFacebook Haber Kaynağı algoritmasında önemli bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Sosyal paylaşım sitesi, bundan böyle hızlı açılan web sitelerine giden bağlantılara ayrıcalık sağlayacak. Yavaş yüklenen sitelere giden bağlantılar ise daha az gösterilecek.

Sosyal paylaşım sitesi, Haber Kaynağı’nda gösterilecek siteler konusunda büyük bir güce sahip. Gösterilecek sitelerin belirlenmesi konusunda çeşitli kriterler uygulayan şirket, listeye son olarak “hız” kriterini de ekledi.

Yapılan açıklamada, Haber Kaynağı’nda gösterilecek bağlantıların seçiminde kullanıcının bağlantı hızının ve ilgili web sitesinin açılış hızının dikkate alınacağı belirtildi. Eğer sinyaller söz konusu web sayfasının hızlı biçimde yüklendiğini gösteriyorsa, sayfaya giden bağlantılar Haber Kaynağı’nda daha üstlerde gösterilecek.

Şirket yeni sistemle birlikte yavaş açılan web sayfalarına Facebook’tan gelen trafikte düşüş yaşanabileceğini belirtmeyi ihmal etmedi. Sosyal paylaşım sitesi, geliştiricilerin yükleme sürelerini iyileştirmeleri için çeşitli tavsiyeler sunmaktan da geri kalmadı.

Facebook web siteleri için önemli trafik kaynakları arasında yer alıyor

Dünyanın en büyük sosyal ağı olması, Facebook’u internet siteleri için en önemli trafik kaynaklarından biri hâline getiriyor. Sosyal ağda paylaşılan bağlantılar sayesinde web sayfaları daha fazla kişiye ulaşabiliyor.

İLGİLİ HABERLER