Teknoloji

Meta, yeni yapay zekâ araçlarıyla görsel düzenlemeyi ve etiket oluşturmayı kolaylaştırıyor

facebook yapay zeka

Meta’nın Connect etkinliğinde duyurulan yeni generatif yapay zeka araçları, kullanıcılara metin komutları kullanarak görselleri düzenleme ve etiketler oluşturma imkanı tanıyor. Yapay zekâ (AI) destekli görsel düzenleme Instagram üzerinde mümkün olacak, AI ile oluşturulan sohbet etiketleri ise Instagram, Facebook, WhatsApp ve Messenger üzerinde kullanıma sunulacak.

Facebook yapay zekâ ile görsel düzenleme ve etiket oluşturma imkanı sunuyor

Instagram’da yapay zeka destekli fotoğraf düzenleme, iki yeni özellik sunuyor: Restyle ve Backdrop. Restyle ile kullanıcılar bir metin komutu giriyor. Meta’nın örnekleri arasında “sulu boya” veya “dergi kolajı” bulunuyor. Araç bu yönergeler doğrultusunda mevcut görseli güncelliyor.

Backdrop özelliği de kullanıcının bir metin komutu kullanarak yeni yapay zeka ile oluşturulan arka planları görsellere eklemesini sağlıyor (Örneğin, “beni yavru köpeklerle çevrele”). Her iki düzenleme özelliği için Meta, görsellerin AI araçları kullanılarak oluşturulup oluşturulmadığını belirleyeceğini, böylece izleyicilerin gördüklerinin sentetik mi yoksa insan üretimi mi olduğunu ayırt edebileceklerini belirtiyor. Şirket, diğer etiketleme özellikleri üzerinde denemeler yapıyor, görünür ve görünmez işaretçiler dahil.

facebook yapay zeka

Messenger uygulamasında “unicorn doğum günü pastası” gibi bir metin komutu ile tetiklenen AI ile oluşturulan etiketler, Meta’nın uygulamalarında daha fazla sentetik içeriği getiriyor. Kullanıcılar, metin komutları kullanarak etiketler oluşturma seçeneğine sahip olacak ve bu, “saniyeler içinde birden fazla benzersiz, yüksek kaliteli etiket” üretme sonucunu doğuracak. Bu özellik, Meta’nın büyük dil modeli Llama 2 tarafından destekleniyor, bu model ilk olarak şubat ayında duyuruldu ve ChatGPT ile rekabet etmek amacıyla temmuz ayında açık kaynaklı hale getirildi. AI ile oluşturulan etiketler, Facebook Hikayeleri, Instagram Hikayeleri ve DM’ler, Messenger ve WhatsApp’ta görünecek. Seçili İngilizce konuşan kullanıcılar, önümüzdeki ay boyunca bu özelliğe erişim sağlayacak.

Teknoloji şirketleri, daha iyi, daha hızlı ve daha kişiselleştirilmiş araçlar vaat eden AI destekli araçlar başlatmak için bir çılgınlık içindeler. Film önerileri ve haberleri sentezleyen botlar gibi araçlar zaten mevcut, ancak AI ile görsel düzenleme ve üretimi daha önce de gördük ve daha yakın zamanda, diğer sosyal medya platformları Meta’nın tam olarak aynı fikrini paylaşıyor gibi görünüyor.

YouTube’un Eylül ayının başlarında Meta uygulamalarındaki AI görsel düzenleme araçlarına benzer bir duyuru yapması, AI’nın sosyal medya platformları üzerindeki etkisini artıran bir diğer önemli gelişme. Şirketin “Made on YouTube” etkinliğinde, liderlik, platformda AI ile oluşturulan içeriği önemli ölçüde artıracak ve içeriğin ne türde oluşturulacağını değiştirecek birkaç yeni AI destekli özellik duyurdu.

YouTube’un yeni duyurulan Dream Screen özelliği gibi, Meta’nın Instagram’a getirdiği benzer bir özellikle, YouTube Shorts için AI arka planları otomatik olarak oluşturacak. İlerleyen zamanlarda, YouTube içerik oluşturucularının mevcut içeriklerini AI kullanarak düzenlemelerini bekliyor. Bunlar da, Meta’nın Instagram’a getirdiği şeylere benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER