Teknoloji

Facebook yapay zekayla görme engellilere fotoğrafları anlatacak

facebook-051115

Facebook, görme engelli kullanıcılarına fotoğrafları anlatacak yapay zeka çalışmalarına ilişkin detayları kamuoyuna açtı. Şirketin CEO’su Mark Zuckerberg, kişisel Facebook profili aracılığıyla teknolojiyi anlatan bir video paylaştı.

Videonun kendisine ilham verdiğini söyleyen Zuckerberg, “Yapay zekamız bir fotoğrafa bakarak fotoğrafta neyin olduğunu anlayıp size anlatabiliyor.” sözlerini kullandı.

I’m inspired by this video about our artificial intelligence research at Facebook.Our AI can now look at a photo, figure out what’s in it and help explain it to you. This is especially helpful if you’re blind or can’t see the photo. We see AI as helping computers better understand the world — so they can be more helpful to people.We’re still early with this technology, and you can already start to imagine how helpful it will be in the future.

Posted by Mark Zuckerberg on Tuesday, 3 November 2015

Yapay zekasını geliştirmek için son zamanlarda oldukça sıkı çalışan Facebook, böylelikle kullanıcılarına yönelik hizmetlerini geliştirmeyi ve daha akıllı hâle getirmeyi hedefliyor. Örneğin, kullanıcının yüzünün başkalarının fotoğraflarında tespit edilmesi bu yönde yapılan çalışmalar arasında bulunuyor.

Görme engellilere yönelik olarak geliştirilen son yapay zeka teknolojisi de, fotoğraf karesinde nelerin olduğunu kullanıcılara anlatarak sosyal paylaşım sitesinin herkes için kapsayıcı hâle gelmesini sağlıyor. Bu teknolojinin henüz ilk aşamalarında olduğunu söyleyen Zuckerberg, kullanıcıların şimdiden özelliğin ne kadar faydalı olacağının hayalini kurabileceğini sözlerine ekledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER