Teknoloji

Facebook yalan bilgilerle mücadele için yeni önlemleri hayata geçiriyor

facebook
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook, ABD’de gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde kötü amaçlı kullanım ve seçimlere müdahale gibi olayları engellemek için şimdiden harekete geçti. Bu doğrultuda platformu daha güvenli ve şeffaf hâle getirmek isteyen şirket, bu konuda aldığı yeni önlemleri duyurdu.

Facebook’un yeni önlemleri yalan haberlerle ve yanlış bilgilerle mücadele adına önemli bir adım olarak değerlendirilebilir. Ancak sosyal medya devinin yeni önlemleri, siyasilerin platformda verdikleri reklamlarda yalan söylemelerine engel olmayacak gibi görünüyor.

Facebook’un seçim kapsamında duyurduğu yeniliklerden biri, “Facebook Protect” isimli yeni program. Söz konusu program; seçim döneminde karşılaşılabilecek tehditlerle mücadelede kullanılabilecek çeşitli araçlar barındırıyor. Bu araçlardan adaylar, seçilmiş yetkililer ve ekipleri yararlanabilecek. Protect araçlarını kullanmak için çift aşamalı doğrulama sistemini aktif hâle getirmek gerekiyor. Bu araçları kullananların hesapları saldırı girişimlerini önlemek için izlenecek.

Facebook’un yaptığı bir diğer yenilik ise Sayfaları daha şeffaf hâle getirmek olacak. Bir sayfanın arkasında hangi kişi veya kuruluşların olduğu yeni dönemde görülebilecek. “Bu Sayfayı Yöneten Kuruluşlar” sekmesinde sayfa sahibi, organizasyonun resmi ismi ve iletişim bilgileri gösterilecek. Bu bilgiler ilk olarak sadece ABD’de geniş bir takipçi kitlesi bulunan ve Facebook’tan kurumsal onay almış sayfalarda sunulacak.

Facebook devletler tarafından kontrol edilen sayfaları gösterecek

Facebook’un hamleleri bununla da sınırlı kalmayacak. Şirket tamamen veya kısmen devletler tarafından kontrol edilen sayfalara da bir etiket koyacak. Kullanıcılar sayfalarla ilgili bilgileri Reklam Kütüphanesi kısmında görebilecek.

Facebook tarafından açıklanan bu yeni önlemlerin pozitif bir etki yapması muhtemel görünüyor. Ancak sosyal ağın siyasi reklamlarda yalan mesajlara karşı yeterince güçlü bir tavır takınmaması, kimi kullanıcıları hayal kırıklığına uğratabilir.

İLGİLİ HABERLER