Teknoloji

Facebook Yakınlardaki Arkadaşlar ile ABD’deki kullanıcıların birbirini izlemesine fırsat tanıyor

Facebook ABD’de Yakınlardaki Arkadaşlar olarak adlandırabileceğimiz ve Apple’ın Arkadaşlarımı Bul uygulamasıyla aynı mantıkta çalışan yeni bir servisi kıllanıma sundu. Şirket bu servisinin duyurusunu yaparken kullanmanın isteğe bağlı olduğunun altını önemle çizdi.

facebook-yakinlardaki-arkadaslar-180414-1

Yakınlardaki Arkadaşlar’ın opsiyonel bir özellik olduğunu kaydeden Facebook, arkadaş listenizdekilerin, yakın arkadaşlarınızın veya belirli arkadaş listenizdekilerin yakınında olduğunuzda görünüp görünmeyeceğinizi belirleme şansına sahip olacağınızın altını çizdi. Bu özelliği istediğiniz zaman açıp kapatabileceksiniz. Yakınlardaki Arkadaşlar önümüzdeki haftalarda ABD’deki iPhone ve Android kullanıcılarına da ulaşacak.

facebook-yakinlardaki-arkadaslar-180414-2Yakınlardaki Arkadaşlar arkadaş listenizde bulunan ve herhangi bir anda sizin yakınınızda olan kişileri harita üzerinde görmenizi sağlıyor. Bu özelliği açtığınız takdirde, paylaştığınız konumun yakınında bulunan kişilerin varlığı bildirimlerle size haber veriliyor. Bu özellik opsiyonel olduğu için istediğiniz zaman kapatıp bulunmayabilir veya bildirim almayı bırakabilirsiniz.

facebook-yakinlardaki-arkadaslar-180414-3Facebook, Yakınlardaki Arkadaşlar işlevinin iki yönlü çalıştığını söylüyor. Siz ve bir arkadaşınız birbirinizle konumlarınızı paylaşabilir ve daha sonra Yakınlardaki Arkadaşlar özelliğini kullanarak birbirinizi rahatlıkla bulabilirsiniz. Bunun dışında arkadaş listenizde olup, konum paylaşımını açanların tümünü de harita üzerinde görebilirsiniz.

İlgili >> Facebook Newsroom

İLGİLİ HABERLER