Teknoloji

Facebook Yahoo ile bir arama ortaklığına girmeyi planlamıyor

Geçen hafta sonu The Daily Telegraph tarafından yayınlanan bir habere göre, Yahoo CEO’su Marissa Mayer ve Facebook COO’su Sheryl Sandberg her iki tarafın da menfaatine olacak bir arama iş ortaklığı için görüşmeler gerçekleştiriyordu. İlk bakışta bu dedikodunun oldukça mantıklı göründüğünü söylemek gerek, ne de olsa Facebook’un bir süredir arama dünyasında daha aktif bir şekilde yer almak istediği biliniyor. Bu konuda Yahoo ile bir ortaklığa girişmek zorlu mücadele içinde olan Yahoo için iyi bir fırsat olurdu. Ancak daha sonra ortaya çıktı ki, bu dedikodunun aslı yok.

En azından Facebook tarafından ortalıkta dolaşan dedikodu yalanlandı. All Things D’ye gönderilen bir açıklamada Yahoo ile herhangi bir arama anlaşması için görüşmeler yapılmadığı kaydedildi. İnsanların Facebook üzerinde daha iyi bir arama deneyimi umduğunun dile getirildiği açıklamada bu beklentileri karşılamak için geliştirmeler üzerinde çalışıldığı, ancak yeni bir arama iş ortaklığına giriş için görüşmeler yapılmadığı kaydedildi. Anlaşılan Facebook arama niteliklerini geliştirmek için dışarıya değil kendisine güveniyor.

Yahoo ile girişilecek bir iş ortaklığı ne kadar mantıklıysa Facebook’un yola tek başına devam etmesi de o kadar mantıklı sayılır. Büyük bir şirket olan Facebook’un söz konusu İnternet olunca büyük bir etkiye sahip olduğunu söylemek gerek. Doğrusu The Daily Telegraph tarafından iddia edildiği şekilde bir iş ortaklığı Yahoo’ya Facebook’tan daha fazla avantaj sağlayacaktı.

Bir şey gerçek ki, o da Facebook’un arama dünyasında daha aktif bir şekilde yer almak istediği. Şirketin planlarının ne olduğu konusundaysa biraz daha beklemek gerekiyor. En azından yayınlanan açıklama şirketin bu konuyla ciddi biçimde ilgilendiğini gösteriyor.

İlgili >> The Daily Telegraph, All Things D

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER