Manşetler

Facebook Workplace şirketler için özel sosyal ağ hizmeti sunuyor

facebook workplace

facebook-workplace-111016-1Facebook Workplace adını verdiği yeni servisini faaliyete geçirdi. Kurumsal pazarı hedefleyen bu servis şirketlere kendi Facebook klonlarını kurma ve bu ağlara sadece kendi çalışanlarına erişim izni verme imkanı sağlıyor.

Facebook bu proje üzerinde birkaç yıldır çalışıyordu ve sadece Facebook at Work adı altında sürdürülen beta süresi boyunca testler için 20 ay harcandı. 1000’in üstünde organizasyon Facebook’a testlerde ve ürünü daha da iyileştirmede yardımcı oldu. Büyük şirketlerin arasında Booking.com, Danone, Renault, RBS, Starbucks gibi küresel şirketler bulunuyor.

FACEBOOK WORKPLACE KURUMLARA ÖZEL BİR SOSYAL AĞ

Facebook, Facebook Workplace’in kökeninin Facebook’un kendi çalışanlarının sosyal ağı inşa etmek için kullandığı platformun özelleştirilmiş bir uygulaması olduğunun altını çiziyor. Aslında bu yeni ürün, isteğe göre düzenlenmiş bir Facebook sosyal ağı olma özelliğini taşıyor. Şirketler bu sosyal ağı kendi iç ağlarına veya İntranet’lerine kurabilecekler.

Facebook Workplace sosyal ağın Haber Kaynağı, Facebook Live, Messenger’a benzer dahili sohbet sistemi, Gruplar, Tepkiler, Öne Çıkan Paylaşımlar ve Arama gibi klasik özelliklerini içeriyor.

facebook-workplace-111016-4Buna ek olarak, Facebook özelleştirilmiş bir kontrol paneliyle yöneticilere rapor alma ve istatistikleri görme imkanı sunuyor. Bu sayede şirketin sosyal ağında geride kalan ay içinde neler olduğunu görebilecekler.

facebook-workplace-111016-5Facebook bu yeni aracı üzerinden para kazanmayı planlıyor. Mevcut fiyat model şirketlerin her ay aktif çalışan başına para ödemesini öngörüyor. Yani bir şirket çalışanı bu ürünü kullanmazsa, onun için para ödenmesi gerekmeyecek. Bu fiyatlandırma modeli de çalışan kullanım kotası ihtiyacını gerektirmiyor ve şirketlere maliyetleri mümkün olduğu kadar düşük tutma imkanı sağlıyor.

Facebook Workplace’in çıkışıyla birlikte, Facebook Google ve Slack gibi şirketler için benzer iletişim araçları sunan şirketlerin doğrudan rakibi hâline geliyor.

Facebook Workplace aktif kullanıcı başına ücretli olacak

AKTİF KULLANICI SAYISI BAŞINA ÖDEME YAPILIYOR

Facebook Workplace’i denemek isteyen şirketler için üç aylık ücretsiz deneme süresi sunuluyor. Bu sürenin ardından çalışan başına 1 ile 3 dolar arası bir ödeme yapmaları gerekiyor. Kullanıcı başına tutar aktif kullanıcı sayısına göre değişiyor. Daha fazla çalışanı olan şirketin çalışan başına ödemesi gereken sayı düşüyor.

1.6 milyar civarında aktif kullanıcısıyla sağlamlığını ve etkisini kanıtlayan platformun altyapısını kendi şirketleri için kullanmak isteyen şirketler programa katılmak için acele edeceklerdir. Üstelik çalışanların çoğunun bu platforma aşina olması ve yardımcı mobil uygulamalarla birlikte gelmesi Facebook Workplace’i epey çekici kılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER