Teknoloji

Facebook Workplace abone sayısını artırmaya devam ediyor

facebook workplace

Facebook Workplace ile Slack ve Microsoft Teams gibi şirket içi iletişim ve ortak çalışma platformlarının karşısına bir rakip çıkarmıştı. Sosyal ağdan ekim ayında yapılan açıklamada servisin ücretli abone sayısının 3 milyondan fazla olduğu belirtilmişti. Facebook’tan verilen en güncel bilgiye göre, Workplace bu süreçte 2 milyon yeni abone kazandı ve toplam abone sayısı 5 milyonu geçti.

Bu artışın temelinde ise küresel koronavirüs salgını bulunuyor. Salgının başlamasıyla birlikte pek çok kişinin evden çalışmaya başlaması, Workplace tarzı platformlara olan ihtiyacı da artırmıştı.

Slack ve Microsoft Teams’in güncel kullanıcı istatistikleri de koronavirüs etkisini göstermişti. Örneğin, mart ayında Slack’in sürekli kullanıcı sayısı 12.5 milyonu geçmişti. Microsoft Teams ise nisan ayında bir ay öncesine kıyasla yüzde 70’lik bir artışla 75 milyon aktif kullanıcıya ulaşmıştı.

Bu noktada Workplace ile Slack ve Microsoft Teams’i kullanıcı sayısı bakımından karşılaştırmanın biraz insafsız olabileceğini belirtmek gerekiyor. Teams, Microsoft’un diğer kurumsal hizmetleriyle bir paket içinde de sunuluyor. Slack ise Workplace’ten çok daha uzun süre önce ortaya çıkmış bir platform.

Facebook, Workplace için yeni özellikler sunmaya da devam ediyor. Workplace Rooms isimli video konferans özelliği, Workplace Live video servisi için altı dilde canlı altyazı desteği ve Workplace video görüşmelerinin Portal TV üzerinden başlatılabilmesi sunulan yenilikler arasında yer alıyor. Uzaktan çalışmanın artık yaygın bir pratik hâle geldiği günümüzde Facebook’un Workplace için başka yenilikler sunması da sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER