Teknoloji

Facebook kurumsal sohbete yönelik Work Chat Android uygulamasını yayınladı

facebook-work-chat-201115

Facebook, “Facebook at Work” programına katılan şirketlerin kullanabileceği “Work Chat” isimli Android sohbet uygulamasını yayınladı. Paylaşılan ekran görüntülere bakıldığında, Work Chat’in rakip kurumsal sohbet servislerinden daha çok Messenger’a benzediği görülüyor. Kullanıcılar Work Chat ile birebir veya toplu hâlde sohbet edebiliyor, fotoğraf ve video paylaşabiliyor ve iş arkadaşlarını herhangi bir ekstra masraf olmadan arayabiliyor.

Facebook Work Chat uygulamasını kullanabilmek için bir Facebook at Work hesabına sahip olmak gerekiyor. Bunun için de kullanıcının çalıştığı şirketin servise kaydolması gereksinimler arasında sayılıyor. Facebook at Work programının beta testi, geçtiğimiz ocak ayında kapalı bir grupla başlamış, eylül ayında ise servisi yıl sona ermeden uygulama içi satın almalarla desteklenmiş biçimde faaliyete geçireceğini açıklamıştı.

Facebook Work Chat uygulaması, şirketin bu yılın başında ortaya koyduğu ön izlemedeki deneyimi kullanıcılara ulaştırıyor. Ancak Work Chat’in diğer kurumsal sohbet servislerine karşı üstünlük sağlaması için gelişmesi gerektiği de ilk bakışta anlaşılıyor.

Facebook Work Chat uygulamasının iOS versiyonunun ne zaman yayınlanacağı henüz bilinmiyor. Şirketten şu an için bu konuya ilişkin bir resmi açıklam gelmiş değil.

İLGİLİ HABERLER