Teknoloji

Yeni Facebook ve Messenger Windows 10 uygulaması yayınlanıyor

facebook windows 10Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, geçtiğimiz ekim ayında şirketinin Windows 10’da eksiksiz biçimde boy göstereceğini açıklamıştı. Aylar süren beta testlerinin ardından Facebook Windows 10 uygulaması bugün itibarıyla yayınlanıyor. Messenger için hazırlanan Windows 10 uygulaması da ana uygulamaya eşlik ediyor. Facebook, daha önceden Windows 8 için bir masaüstü uygulaması yayınlamıştı. Bugün yayınlanan uygulama ise Windows kullanıcılarını, iOS ve Android kullanıcılarıyla aynı noktaya getiriyor.

Tepkiler, yorumlara çıkartma ekleyebilme, doğum günü ve etkinlik hatırlatan özel sütun ve kullanıcıları Haber Kaynağında daha fazla içerik paylaşmaya teşvik eden yerleşik tarayıcı, sosyal paylaşım sitesinin yeni Windows 10 uygulamasıyla sunduğu özellikler arasında yer alıyor. Canlı video yayını desteği henüz uygulamada mevcut olmasa da, yakın zamanda özellikler arasına eklenmesi muhtemel gözüküyor.

Messenger Windows 10 uygulamasıysa kullanıcılara istediklerinin büyük kısmını verebilecek gibi gözüküyor. Yerel masaüstü bildirim sayesinde Messenger ile gelen tüm mesajlar Hareket Merkezi’nde gösterilebiliyor. Uygulama fotoğraf paylaşımını, çıkartmaları, grup sohbetlerini ve GIF animasyonlarını da destekliyor. Özünde Facebook Messenger’ın Windows 10 bildirim desteğiyle paketlenmiş bir versiyonu niteliğinde olan uygulamada ödeme, sesli ve görüntülü görüşme destekleri henüz bulunmuyor. Ancak şirket uygulamanın zaman içinde güncelleneceği güvencesini vermeyi ihmal etmiyor.

facebook-messenger-windows-10-280416İlk etapta Windows 10’un masaüstü versiyonu için yayınlanan Facebook ve Messenger uygulamaları, 2016 sona ermeden Windows 10 Mobile kullanıcılarıyla buluşacak. Yeni uygulamalara, gün sona ermeden Windows Mağaza’nın tüm şubelerinden erişilmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER