Teknoloji

Facebook WhatsApp’ta reklam gösterme konusunda kararlı

facebook whatsapp sifreleme

Facebook, WhatsApp üzerinde reklam yayınlama fikrinden vazgeçmiş değil. The Information’ın haberine göre; sosyal medya devi, gelecekte WhatsApp’ta reklam göstermek için hazırlıklarına devam ediyor. Şirketin buna tüm mesajlaşma uygulamalarını birleştirdikten sonra başlayacağı söyleniyor.

WhatsApp’ın Durum bölümünde reklam gösterileceği 2018’de açıklanmıştı. Ancak geçtiğimiz ocak ayında The Wall Street Journal’da yayınlanan bir haberde, Facebook’un WhatsApp’ta reklam gösterimiyle ilgili planlarını dondurduğu iddia edilmişti.

Facebook’tan konuyla ilgili olarak Engadget’a gönderilen açıklamada, Durum bölümünde reklam gösteriminin WhatsApp için uzun vadeli bir fırsat olduğunun altı çizildi.

The Information’ın haberinde, Facebook’un WhatsApp’ta hedeflenmiş reklam gösterimini nasıl yapabileceği konusunda da çeşitli detaylar da yer alıyor. Şirketin telefon numaralarını kullanarak Facebook’la WhatsApp hesaplarını eşleştirebileceği ve böylelikle gösterilecek reklamların belirlenebileceği iddia ediliyor.

Bu planın şirket içinde şimdiden tartışma yarattığı da iddialar arasında yer alıyor. Bazı yöneticilere göre; bazı WhatsApp kullanıcılarının Facebook’tan çıkmasına sebep olabilir. Söz konusu yaklaşımın tekel soruşturmalarına neden olabileceği de konuşuluyor.

Yine de, bu değişimin kısa vadede gerçekleşmeyeceğini belirtmekte fayda var. Facebook, WhatsApp üzerinde reklam gösterimine tüm mesajlaşma servislerini birleştirmeden başlamayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER