Teknoloji

Facebook WhatsApp üzerinden para kazanmak için yeni adımlar attı

facebook whatsapp sifreleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook whatsappFacebook geçtiğimiz hafta yılın ikinci çeyreğine ait finans raporunu açıklamıştı. Söz konusu rapor yatırımcılar tarafından panikle karşılanmış ve şirketin hisselerinde yüzde 20’yi aşan bir değer kaybı yaşanmıştı. Sosyal ağ, endişe veren sonuçların ardından elindeki farklı silahları kullanmaya karar vermiş gibi görünüyor. Facebook WhatsApp üzerinden gelir elde etmek için yeni adımlar atarak bu yöndeki isteğini gözler önüne seriyor.

Bundan böyle WhatsApp kullanıcıları platform üzerinden şirketlerle ve işletmelerle çok daha hızlı biçimde iletişim kurabilecek. Bu hızlı iletişim uygulamaya eklenecek kısayol tuşu ile sağlanacak. Buna ek olarak, platform üzerinden gerçek zamanlı destek alınabilecek ve şirketler müşterilerine uçuş kartı gibi bilgileri iletebilecek.

Bütün bunların yanı sıra, Facebook artık kullanıcıları doğrudan WhatsApp’a yönlendirecek reklamlar gösterecek. Bu da şirketlerin doğrudan müşterileriyle WhatsApp üzerinde iletişim kurmalarını sağlayacak reklamlar satın alabileceği anlamına geliyor. Şirketler reklamla açılan sohbet ekranı üzerinden müşterilerinden gelen soruları yanıtlayabilecek. Bu sohbetlerden 24 saat boyunca bir ücret alınmayacak. İletişim süresi 24 saati geçtiğinde ise Facebook reklamı veren şirketten ekstra ücret tahsil etmeye başlayacak.

WhatsApp üzerinden şirketlerle iletişime geçmek, Facebook aracılığıyla şirketlerle iletişime geçmekten pek farklı olmayacak. Facebook’ta kullanıcılar bir şirketin sayfasına giderek oradan şirkete mesaj gönderebiliyor. Bu mesajlaşma süreci Facebook Messenger üzerinden yürütülüyor. Messenger üzerinden şirketlerle iletişim ilk etapta pek de pürüzsüz olmadığı için Facebook durumu ekstra eklentilerle düzeltmeyi seçmişti. WhatsApp’ta ise gerçek zamanlı destek sunma konusunda tercihin şirketlerde olacağı belirtildi.

WhatsApp geçtiğimiz yılın eylül ayında kapılarını kurumsal müşterilere açmıştı. O dönemden bu yana uygulamayı kullanan şirketlerin sayısı konusunda somut bir bilgi vermeyen haberleşme servisi, yeni mesajlaşma araçlarını yaklaşık 90 şirketle test ettiğini açıkladı. Söz konusu şirketler arasında Uber, Wish ve Singapur Hava Yolları bulunuyor.

Facebook WhatsApp üzerinden daha fazla gelir elde etmek için kurumsal müşterilerin önemini kavramışa benziyor. Duyurulan yeni araçlar da platformun şirketler için çekiciliğini ve kullanışlılığını artırma hedefini taşıyor. WhatsApp ve Instagram gibi platformlardan daha fazla gelir elde etme çabalarının Facebook’a fayda sağlayıp sağlamayacağı zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER