Teknoloji

Facebook webOS’i satın almalı mı?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

webOS’i satın alması tavsiye edilen şirketler arasına Facebook da katıldı. Jeffries analisti Peter Misek, hazırladığı yatırımcı notunda Facebook’un HP’nin webOS platformunu satın almayı düşünmesi gerektiğini belirtti. Misek diğer potansiyel alıcıların hiçbirisinin bir teklif verecek gibi görünmediğini, Facebook’un medya ve iletişim yönüne doğru hareketi göz önüne alındığında sosyal ağın en uygun alıcı olduğunu not etti.

Misek’in gösterdiği potansiyel webOS alıcıları arasında kendi işletim sistemlerini geliştirmek yerine hem Android hem de Windows tabanlı cihazlar çıkarmış olan Sony Ericsson, ZTE ve Huawei yer alıyor. Samsung, Baidu ve Amazon gibi şirketler ise kendi platformlarını geliştirmeye odaklanmış durumda. Nokia’nın Microsoft’a olan bağımlılığı ortada, HTC ise acele etmeyeceğini açıklamıştı.

Facebook ise dedikodusu yapılan müzik servisi ve yeni çıkardığı Messenger uygulamasıyla medya ve iletişim alanına doğru kaymakta. Oldukça güçlü bir geliştirici kitlesine sahip olan sosyal ağ devinin mobil işletim sistemi geliştirme planları da biliniyor. Hatta şirketin bir Facebook telefonu çıkaracağına dair dedikodulara da sıkça rastladık. Ancak şirket bu telefon projesi yerine şimdilik başkalarının telefonlarına nüfuz etme seçeneğini tercih etti, HTC’nin Salsa ve ChaCha modelleri buna örnek.

Buna ek olarak, Misek mobil operatörlerin Apple’ın iOS ve Google’ın Android işletim sistemlerinin hakimiyet kurduğu mobil işletim sistemi arenasında üçüncü bir rakip istediğini dile getiriyor. Windows’un üçüncü oyuncu olması mantıklı, ancak şirketin geçmişte mobil stratejisini zayıf biçimde kurgulaması biraz kafaları karıştırıyor. Ne var ki, Google’ın Motorola’yı satın alması nedeniyle üreticiler Windows seçeneğini geçmişe göre biraz daha ciddi şekilde değerlendirmeye başladı, bu da bir gerçek.

İlgili – Forbes

İLGİLİ HABERLER