Teknoloji

Facebook web sayfalarına yerleştirme özelliğini kullanıma sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook, sahibi olduğu Instagram’da geçtiğimiz haftalarda faaliyete geçirdiği web sayfalarına yerleştirme özelliğini kendi çatısı altına da taşıdı. Instagram’da sayfaya ekleme özelliği Vine’a karşı atılmış bir adımdı; Facebook’a söz konusu özelliğin gelmesi de Twitter’a bir cevap olarka nitelendirilebilir.

facebook-eklenen-paylasim-010813-1

Embedded Posts olarak adlandırılan ve Türkçe’ye Eklenmiş Paylaşımlar şeklinde çevirebileceğimiz bu özellik sayesinde kullanıcılar herkese açık Facebook paylaşımlarını diğer web sayfalarında da paylaşabilecek, bunlar blog veya web sitelerinde gösterilebilecek. Sadece yazılar değil, eğer varsa, paylaşımlar içindeki resim, video veya etiketler de sayfaya eklenen unsurlara dahil ediliyor.

Facebook’un konuyla ilgili olarak Newsroom (Basın Odası) sayfasından yaptığı açıklamaya göre, kullanıcılar sayfaya eklenmiş herhangi bir paylaşım üzerinden beğeni veya paylaşım yapabilecek. Yalnızca herkese açık olacak şekilde paylaşılmış olan içerikler web sayfalarına eklenebilecek.

facebook-eklenen-paylasim-010813-2

Twitter benzer bir hizmeti uzun zamandır sunuyor, ayrıca şirkete ait video paylaşıma dayalı sosyal ağ Vine’da da benzer bir imkan bulunuyor. Web sayfalarına eklenen tweet’ler, Vine videoları, Facebook paylaşımları veya Instagram fotoğrafları kullanıcıları sayfaya bağlama, aynı zamanda web üzerinde daha fazla noktada gözükerek ilgi çekme bakımından büyük fayda sunuyor.

Facebook sayfalara eklenmiş paylaşımların nasıl göründüğünü ve ne gibi özellikler sunduğunu birkaç farklı örnekle gösterdi. Paylaşım penceresinin sağ üst köşesinde, paylaşımı yapanın sayfa veya kişi olmasına bağlı olarak “Beğen” veya “Takip Et” butonları gösteriliyor. Facebook’un geçtiğimiz haftalarda faaliyete geçirdiği etiketler de eklenmiş içerik dahilinde gösteriliyor. Bu arada eklenen bir paylaşım içerisinde yapılan beğeni veya yorumlar Facebook’a da eş zamanlı oalrak yansıtılıyor.

facebook-eklenen-paylasim-010813-3

Eklenmiş Paylaşımlar özelliği CNN, Huffington Post, Bleacher Report, PEOPLE, Mashable gibi sayfalarda kullanıma sunuldu. Facebook bu özelliğin çok yakında yaygınlaşacağını söyledi, bu demek oluyor ki, kişisel hesaplara ekleme özelliğinin gelmesi için biraz daha beklemek gerekecek.

İlgili >> Facebook Newsroom

İLGİLİ HABERLER