Eğlence

Facebook Watch için işler yolunda gidiyor

Facebook, Watch’un insanların video izlemek için ilk duraklarından biri olması konusunda hâlâ iddialı görünüyor. Sosyal medya devinden yapılan açıklamaya göre, Facebook Watch videoları her ay 720 milyon kişi tarafından izleniyor. 140 milyon kişi ise her gün en az 1 dakika boyunca Watch üzerinde video izliyor.

Watch üzerindeki günlük ortalama video izleme süresi ise 26 dakika. Facebook’tan yapılan açıklamada, platformun yeni içeriklerle genişletileceği belirtildi.

MTV’nin popüler yapımlarından The Real World’ü yeniden çeken Facebook, bu programı ilk olarak ABD, Meksika ve Tayland’da izleyicilerle buluşturacak. Temmuz ayında ise başrollerini Anna Kendrick ve Zac Efron’un seslendirdiği çizgi komedi dizisi Human Discoveries yayınlandı. Ağustos ayının kadrosunda ise Ball in the Family, Curse of Akakor, Five Points ve Huda Boss’un yeni sezonları bulunuyor.

Facebook Watch, sonbaharda da izleyicilerin karşısına yeni içerikler çıkaracak. Sorry for Your Loss’un ikinci sezon bölümleri de sonbaharda yayınlanacak. The Birch ve başrolünü Jessica Biel’in üstlendiği Limetown da sonbaharda izleyicilerle buluşacak.

Facebook Watch için işler ilk başta pek yolunda gitmemişti. Platformun haber programlarının bütçesini kıstığı ve yayınlayacağı beyzbol maçlarının sayısını azaltacağı belirtilmişti. Son izleyici sayıları ve yeni içerik duyuruları, Facebook’un Watch için kendisine koyduğu hedeflerde ısrarcı olduğunu gösteriyor. Facebook’un geçmişte reklamcılara video izleme sayılarıyla ilgili yalan söylediğine dair iddialar ise paylaşılan rakamlara biraz şüpheyle bakılmasını gerektiriyor.

İLGİLİ HABERLER