Eğlence

Facebook Watch videolarının öncesinde reklam gösterecek

facebook almanya koronavirüs

facebook watchFacebook videoların ortasında reklam gösterme konusundaki isteğini daha önce ortaya koymuştu. Ancak şirket Haber Kaynağı’ndaki videoların önünde reklam göstermeye ise ilk günden bu yana mesafeli yaklaşmıştı. Sosyal paylaşım sitesi, bu yaklaşımını kısıtlı biçimde de olsa değiştirmeye hazırlanıyor. Facebook Watch sekmesinde ve kullanıcıların video izleme amacıyla ziyaret ettiği bölümlerinde videoların öncesinde reklam gösterecek.

Video öncesi reklamlar için deneme süreci 2018’de başlayacak. Kullanıcılara ilk olarak 6 saniye uzunluğunda reklamlar gösterilecek. Facebook deneme sürecinde farklı kitle ve programlar için en iyi çözümü bulmaya çalışacak.

Bu süreçte videoların Facebook Haber Kaynağı’ndaki önceliklerinde de bazı değişiklikler yapılacak. Sıralama sistemini yenileyen Facebook, video izlemeye istekli olan kullanıcılarının karşısına daha fazla video çıkaracak. Sosyal paylaşım sitesi böylelikle kullanıcılarının siteye olan bağlılığını kuvvetlendirmeyi amaçlıyor.

Facebook Watch deneyiyle hedeflerini bir kez daha gösteriyor

Facebook Watch videolarında başlatacağı deneyiyle bazı hedeflerini bir kez daha gözler önüne seriyor. Sosyal paylaşım sitesi hem videolarından para kazanmayı istiyor hem de yapımcıların video üretmeye devam etmesini istiyor. Reklamlar kullanıcı deneyimini değiştirecek gibi görünse de, Facebook bu konuda bir değişiklik olmayacağının sözünü veriyor.

İLGİLİ HABERLER