Teknoloji

Facebook Watch Party özelliğini platformunun tamamına açıyor

facebook watch party

Facebook Watch Party adını taşıyan özelliğiyle kullanıcılarının birlikte ve eş zamanlı olarak video izlemesini mümkün kılmıştı. İlk olarak gruplarda kullanıma sunulan ve “Video izleme partisi” şeklinde Türkçeye çevrilen bu özelliğe artık Facebook’taki tüm sayfa ve profillerde erişilebilecek.

Şirket tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, özelliğin kullanıma sunulduğu ocak ayından bu yana gruplarda 12 milyondan fazla video izleme partisi düzenlendiği belirtildi. Söz konusu etkinliklerin aktif katılımı teşvik ettiğine dikkat çeken Facebook, gruplardaki canlı olmayan videolara yapılan yorumların da sekiz kat arttığını belirtti. Sosyal paylaşım sitesi, etkileşimdeki artışa ilişkin olarak kesin rakamlar vermedi.

Video izleme partilerinin kapsama alanını genişleten Facebook, bir yandan da yeni özelliklerle bu partilerdeki deneyimi biraz daha geliştirmeyi amaçlıyor. Diyalogu geliştirmek için doğrudan bir yoruma yanıt verilebilmesi, canlı anlatım ve daha sonra başlayacak şekilde bir video izleme partisinin planlanabilmesi, söz konusu yenilikler arasında öne çıkıyor.

Facebook Watch Party özelliğini canlı videolardaki etkileşimin önceden kaydedilmiş videolara kıyasla daha fazla olduğunu gördükten sonra geliştirmişti. Sosyal paylaşım sitesi, özelliğin duyurusunu yaparken video gösterimi konusundaki odak noktasının da insanları birbirlerine yaklaştıracak deneyimler sunmak olduğunu vurgulamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER