Eğlence

Facebook Watch Party’nin kapıları tüm kullanıcılara açılıyor

facebook messenger

facebook watch partyFacebook Watch Party adını verdiği özelliğini 2018’in ilk günlerinde test etmeye başlamıştı. Bir Facebook grubuna üye olan kişilerin aynı anda video izleyebilmesi ve yorumlayabilmesini sağlayan bir özellik olan Watch Party, tüm Facebook kullanıcılarının erişimine açıldı.

Artık Facebook gruplarında bir “Watch Party” başlatıldığında grubun üyeleri birbirleriyle gerçek zamanlı olarak etkileşim kurabilecek ve video üzerinde veya başka konularda değerlendirmelerde bulunabilecek. Watch Party videoları canlı olarak yayınlanabileceği gibi, önceden yapılmış kayıtlar arasından da seçilebilecek.

Test süresince kullanıcılardan gelen geri bildirimleri değerlendiren Facebook, yeni özelliğinin geniş bir kullanım amacı yelpazesinin olduğuna dikkat çekti. Sosyal ağdan yapılan açıklamada Watch Party’nin büyüklü küçüklü birçok grubun liderleri tarafından yemek yapma ya da zanaatkarlık gibi hobilerle ilgili soru-cevap videoları düzenlemek, bir videonun sahne arkası görüntülerini paylaşmak, ev tadilatı, dekorasyon veya makyajla ilgili ipucu ve tüyolar paylaşmak, bir egzersiz tekniği ya da müzikal beceri gibi yeni bir şey öğrenmek ve Watch Party’ye katılmaları için özel konuklar çağırmak gibi farklı şekillerde kullanıldığı belirtildi.

Watch Party’yi fiziksel olarak birbirine uzak olan kişileri yakınlaştıran bir köprü gibi gören Facebook, yeni aracının tüm kullanıcılarına açılması şerefine iki yeni özelliğin de duyurusunu yaptı. Bundan böyle Watch Party’yi başlatan kişi, yeni videolarla partiyi sürdürecek başka kişiler atayabilecek. Söz konusu özellik “Co-hosting” olarak adlandırılırken, partiye başlatan kişilere yeni videolar önerilmesini sağlayan “Crowdsourcing” isimli özellik de kullanıcılarla buluşmaya başladı.

Facebook Watch Party’nin tüm kullanıcılara açılmasını kutlamak amacıyla 27-29 Temmuz tarihlerini Watch Party Haftasonu olarak kutlayacak. Bu haftasonunda dünyanın dört bir yanındaki Facebook grupları içinde özel video izleme partileri düzenlenecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER