Eğlence

Facebook Watch müzik videolarıyla zenginleşecek

facebook watch

Facebook, Watch adını taşıyan video bölümünde kullanıcılarına çok sayıda içerik sunuyor. Şirketin yakında bu platformda müzik videolarına da yer vermeye hazırlandığı söyleniyor. Bloomberg’de yer alan habere göre; Facebook bunun için Universal Music Group, Sony Music ve Warner Music Group ile görüşüyor.

Facebook daha önce de müzik şirketlerinin kapısını çalmıştı. Sosyal medya devi, kullanıcıları tarafından paylaşılan videolarda şarkıların duyulabilmesi için müzik şirketlerinden izin istemişti. Ancak sosyal medya devinin elinde hâlâ şarkıların resmi kliplerini yayınlamak için bir izin bulunmuyor.

Bu onayın gelmesi durumunda Facebook Watch’ta şarkıların resmi video kliplerini izlemek de mümkün olacak. Bu sayede platforma daha fazla ziyaretçi çekmek için yeni bir araca kavuşacak olan Facebook, Watch’u bir “YouTube alternatifi” şeklinde konumlandırma iddiasını da güçlendirecek.

Facebook Watch videoları her ay 270 milyon kişiye ulaşıyor

Bloomberg’in haberine göre, müzik şirketleri de Facebook’un YouTube’a karşı bir alternatife dönüşmesini destekliyor. Müzik şirketlerinin kendilerine daha fazla para ödeyecek ve haklarını daha iyi savunacak bir platformun oluşmasından yana olduğu belirtiliyor.

Facebook’tan daha önce yapılan açıklamada, Watch platformundaki videoların her ay 270 milyon izleyiciye ulaştığı belirtilmişti. Sosyal medya devi, 2 milyar kullanıcısının daha büyük bir kısmını bu platforma çekmeyi istiyor. Müzik videolarının eklenmesi, Facebook’a bu hedefini gerçekleştirme konusunda yardımcı olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER