Eğlence

Facebook Watch masaüstüne ve Lite uygulamasına geliyor

facebook watch

Facebook Watch adını taşıyan platformuyla kullanıcılarına sadece video izlemeye odaklı bir deneyim sunuyor. Şimdiye kadar sadece sosyal ağın mobil uygulamaları üzerinden erişilebilen Watch’un kapsama alanı, platform genç kullanıcılardan ilgi görmese de, genişliyor.

Facebook’tan yapılan açıklamada, platformdaki videolara eklenen 15 saniyelik reklamların gösterildiği ülkelerin arasına 12 yeni ülkenin eklendiği belirtildi. Buna ek olarak, Watch’a bundan böyle tüm dünyada hem masaüstünden hem de Facebook Lite uygulaması üzerinden erişmek mümkün hâle geldi. The Information‘da yer alan habere göre; sosyal paylaşım sitesi kapsama alanını genişletmesine rağmen, Watch için ABC, CNN ve Buzzfeed gibi kuruluşlara hazırlattığı orijinal haber programlarının bütçesinde kesintiye gitti.

Hâlihazırda Facebook’un haber içerikleri için 90 milyon dolarlık bir bütçesi bulunuyor. Şirketin kaynakları farklı programlara aktardığı söyleniyor. The Information’ın haberinde, Facebook Watch’un getirdiği reklam gelirinin de beklentilerin altında kaldığı belirtiliyor.

Facebook geçtiğimiz ekim ayında MTV ile birlikte klasik programlarından The Real World’ü uluslararası bir odakla yeniden canlandıracağını açıklamış, aynı zamanda Avrupa, Latin Amerika, Orta Doğu ve Asya için Confetti isimli bir oyun programı hazırladığını duyurmuştu.

Recode sitesinde yer alan habere göre, Facebook bir yandan da sadece mobil cihazlarla ve muhtemelen de Watch sekmesi üzerinden erişilebilecek bir abonelik servisi için HBO ile görüşüyor. Dolayısıyla Facebook’un multimedya planlarında değişikliğe gittiğini ve popüler dijital yayıncıların içerikleri yerine daha özel içeriklere yöneldiğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Facebook Watch, yaklaşık 1,5 yıl önce faaliyete geçmişti. İzleyici kitlesi YouTube’a kıyasla çok küçük kalan platform, pazarlama çalışmalarının yetersizliği sebebiyle pek çok Facebook kullanıcısı tarafından göz ardı edilmişti. Watch’un ilk yılının ardından yapılan bir araştırmada, Amerikalı yetişkin Facebook kullanıcılarının yüzde 50’sinin platformdan haberlerinin olmadığı ortaya çıkmıştı.

Facebook Watch için tekil ziyaretçi sayısını açıklamıyor. Şirket bunun yerine izleme sayılarını öne çıkarmaya çalışıyor. Sosyal paylaşım sitesinden yapılan son açıklamaya göre, her ay 400 milyondan fazla kullanıcı platformda 1 dakikadan uzun bir süre boyunca video izliyor. Çalışmaları doğrultusunda Watch’u masaüstüne ve Lite uygulamasına da getiren Facebook, platformdaki reklamların gösterildiği ülkelerin sayısını da artırdı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER